“Leedjesaovend in Venlo technisch beste uitzending in jaren”

“Leedjesaovend in Venlo technisch beste uitzending in jaren”

VENLO – Jocus heeft de plannen die het carnavalsgezelschap had voor komende carnaval nu ook geannuleerd, er komt ook geen stadsprins meer in Venlo. Het laatste evenement wat nog heeft kunnen plaatsvinden is de “leedjesaovend”, die op het laatste moment nog is aangepast naar een, achteraf succesvolle, televisie-uitzending zonder publiek. 

Ieder jaar is de “leedjesaovend” een drukbezocht evenement, waar veel Venlonaren naar uitkijken. Dit jaar was dat helaas anders. Een “leedjesaovend” zonder publiek, daar kon niemand zich echt wat bij voorstellen. En toch is het een succesvolle avond geworden; het duurde even voordat je gewend raakte aan artiesten die stonden te zingen voor een lege zaal, maar het paste wel bij deze tijd. De enige mensen die aanwezig waren in de zaal, waren de mensen van de vakjury, die de artiesten moesten beoordelen. Verder zag je eigenlijk alleen het podium en de artiesten achter de schermen, waar je voorgaande jaren dansend en meezingend publiek in de zaal kon zien. Het draaide dit keer om de televisie-uitzending in plaats van om de belevenis in de zaal. Dat was er wel vanaf te zien, het werd een leuk programma. Aan elkaar gepraat door twee presentatoren; waarvan een vooral de aankondigingen deed en de ander vooral de artiesten interviewde.  

Bram Holla, lid van Jocus, het Venloos carnavalsgezelschap dat een groot deel van het carnaval in de binnenstad organiseert, en presentator van de “leedjesaovend”, vertelt: “Het was zonde voor de artiesten, omdat ze geen interactie hadden met het publiek, maar achteraf gezien is het heel goed verlopen. Technisch gezien was het zelfs het beste programma in jaren, omdat de aandacht nu lag op de televisie-uitzending.” De vier mannen die de avond gewonnen hebben, hebben het na afloop ook niet meer kunnen vieren. Na 20.00 uur werd er netjes geen alcohol meer geschonken en na de uitzending was er geen horeca open waar ze een feestje konden vieren. De mannen verwachten niet dat ze nu na de winst hun liedje nog ergens ten gehore kunnen brengen komend jaar. Waarschijnlijk worden de optredens verplaatst naar het carnaval van 2022. Maar Jocus is nog in dubio wat ze met de top 4 willen doen, omdat ze volgend jaar ook gewoon weer een “leedjesaovend” willen organiseren. “Dan zit je ineens met acht winnende liedjes.”, vertelt Holla 

Achteraf gezien heeft Jocus wel nog geluk gehad dat dit evenement nog door is kunnen gaan. Niet veel later kwamen de nieuwe maatregelen van Rutte en had Jocus ook dit evenement moeten annuleren. Jocus draait nu de plannen van komende carnaval om; het budget is er, de techniek is geregeld. Kan er toch nog iets doorgaan komende carnaval, kunnen we altijd nog schakelen.”, aldus Holla. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *