Ledenaantal zwemvereniging Vaals daalt hard

Ledenaantal zwemvereniging Vaals daalt hard

VAALS- Het ledenaantal van de zwemvereniging Vaals loopt hard terug. Al een tijdje merkt de vereniging dat er steeds minder aanmeldingen bij kwamen, en dat leden hun lidmaatschap opzeiden, maar sinds de coronacrisis loopt het ledenaantal nog harder terug. Vooral volwassenen en ouderen durven niet meer te gaan zwemmen.

Ilona is sinds 1986 lid van de zwemvereniging en heeft veel voor de verenging gedaan, waaronder zwemles geven aan kinderen. “Ik zit bijna sinds de oprichting bij de vereniging,” vertelt ze. Nu ziet Ilona de zwemvereniging steeds kleiner worden en steeds meer leden verliezen. Al voor corona werd het ledenaantal minder, “Dan moet je denken; kan het nog wel verder zo,” zegt Ilona.

Het aantal leskinderen is nauwelijks om laag te gaan, voor hun is er dan ook weinig veranderd sinds de invoering van de nieuwe maatregelen. Onder kinderen is er geen anderhalve meter afstand nodig en de groepsgrote hoeft niet aangepast te worden. Wel mag er nog maar 1 ouder per kind mee, mogen de kinderen niet douchen na het zwemen en wordt de ouders gevraagd om de kinderen zo veel mogelijk thuis om te kleden. Maatregelen die voor velen niet zo erg zijn, dat zij overwegen te stoppen met de zwemlessen. “Er zijn wat kinderen die niet zijn teruggekomen toen we in september weer begonnen, maar de meeste zijn gewoon gebleven,” vertelt Ilona.

Een groter probleem voor de Zwemvereniging Vaals is het teruglopende aantal volwassenen, zeker nu veel ouderen niet meer durven te zwemmen. Zij zijn bang het coronavirus op te lopen en vermijden hierom de zwembaden, waar zij normaal zouden trainen met andere leden. Bovenop het aflopende aantal leden, kan de zwemvereniging binnenkort ook tijdelijk geen trainingen meer geven. Het zwembad van Landal Hoog Vaals, waar de leden van de zwemvereniging altijd zwommen, wordt namelijk ruim een maand verbouwt vanaf 9 november.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *