Kunstbeurs Maastricht ingekort en verzet door COVID-19

Kunstbeurs Maastricht ingekort en verzet door COVID-19

Maastricht – The European Fine Arts Fair, een grote kunstbeurs die jaarlijks in Maastricht wordt gehouden, is voorlopig van halverwege Maart naar eind Mei verplaats en van elf tot negen dagen ingekort. Ook zal de beurs maatregelen nemen om het risico op besmetting laag te houden.

Het besluit is aangekondigd in een persbericht van het executieve comité van TEFAF als reactie op een recente toename aan COVID-19 besmettingen. De datum is verzet met het doel de bezoekers een veiligere ervaring te bieden.

TEFAF kwam eerder dit jaar onder vuur toen er bij de beurs minstens twee dozijn mensen besmet zijn geraakt met het virus, toen is het hele evenement vier dagen vervroegd afgezegd. Een dergelijk ongeval moet in 2021 voorkomen worden door de invoering van een korter evenement met een nieuwe vloerplanning en strengere maatregelen.

Die vloerplanning houdt zich aan de anderhalve meter afstandsregel en houdt mogelijk in dat de loopgangen een meter breder worden. Ook is het luchtcontrole systeem verbeterd en wil het Executieve Comité van TEFAF in samenwerking met de stadsgemeente en de locatie MECC samenwerken om veilig vervoer te regelen voor bezoekers.

Om het verlies aan tijd en bezoekers te bemiddelen organiseerde TEFAF van 30 oktober tot 4 November TEFAF Online, een digitale kunstbeurs met presentaties en seminars over kunstgeschiedenis en tentoonstellingen waar verscheidene galerijen en kunsthandelaars aan meedoen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *