Onderwijskwaliteit voor de toekomst

Onderwijskwaliteit voor de toekomst

Door: Olivier Bakker 

-Provincie Limburg 

De provincie Limburg wil een bijdrage leveren aan de toekomst van het onderwijs. Er zal vooral gericht worden op het Primair Onderwijs, Voorgezet Onderwijs en het Middelbaar Beroeps Onderwijs.  

 

Een van de belangrijkste punten is de talentontwikkeling onder leerlingen. Om erachter te komen wat er nu al gedaan wordt aan talentontwikkeling sprak ik met Sandra Stalz van het Citeverde College. Het Citeverde College is een vmbo-school. Mevrouw Stalz vertelde mij dat er rondom talentonwikkeling geen speciale trajecten zijn voor topsport leerlingen. Wel is er een LOB-programma dit wordt vooral in de bovenbouw ingezet. Dit programma kijkt naar waar de talenten van leerlingen liggen zodat ze een goeder keuze kunnen maken welke mbo-opleiding ze zouden willen gaan doen. Ook willen ze in de toekomst ervoor gaan zorgen dat sommige leerlingen die bovengemiddeld scoren een versnelde studie aanbieden. Zit zal dan samen worden gedaan met de mbo-scholen het zou dan in plaats van 7 jaar 6 jaar worden voor 2 mbo-diploma’s.  

 

Ook vertelde mevrouw Stalz mij dat het bij haar dochter die op het College in Weert zit. Dat het er daar anders aan toe gaat dit is namelijk een atheneum/gymnasium school. Hier wordt meer gedaan aan talent ontwikkeling. Denk dan aan een speciaal programma voor topsport leerlingen. En een speciaal muziekprogramma om door te kunnen stromen naar het conservatorium. Gelijkenissen met de vmbo school Citaverde is het Lob programma ook de leerlingen van het College in Weert worden geholpen met een keuze maken in de toekomstige opleiding.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *