Besmettingen COVID in de nertsensector blijven zich voortzetten

Besmettingen COVID in de nertsensector blijven zich voortzetten

SEVENUM – In een dorp in de gemeente Horst aan de Maas is melding gedaan van een COVID-19 besmetting bij het zoveelste nertsenbedrijf, hiermee staat de landelijke teller bijna op zeventig – Meer dan de helft van het totale aantal nertsenbedrijven in Nederland.

Bij dit ongeval was er sprake van een kleiner bedrijf van ongeveer 1.800 dieren. Bedrijven waar besmetting wordt geconstateerd moeten alle dieren ruimen – afmaken, en worden op inactief gezet. In Limburg zijn meerdere bedrijven om deze reden al gesloten.

Maar de echte brandhaard is Noord-Brabant, hier bevindt zich het overgrote gedeelte van de bedrijven, ongeveer zestig, met name in de Peel: In Limburg staan er minder dan twintig.

De nertsenfok maakt een zwaar jaar mee: Omdat de dieren besmet kunnen raken met COVID-19 zijn veel getroffen bedrijven reeds geruimd en gesloten. Ook heeft de rijksoverheid van de situatie gebruikt gemaakt door de stoppersdatum naar 2021 te vervroegen- dan moeten alle overblijvende nertsbedrijven permanent de deuren sluiten.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *