Maastricht organiseert volgend jaar eenmalig meer evenementen

Maastricht organiseert volgend jaar eenmalig meer evenementen

MAASTRICHT- Maastricht krijgt volgend jaar 11 extra dagen om evenementen te organiseren. De gemeenteraad ging deze week akkoord met het voorstel om de 60-dagennorm eenmalig uit te breiden naar 71 dagen. De extra dagen worden alleen toegewezen aan evenementen die al gepland stonden.

Daardoor kan André Rieu acht optredens toevoegen aan zijn reeks Vrijthofconcerten komende zomer. De violist en orkestleider geeft in totaal nu 20 concerten. De gemeenteraad wil Rieu hiermee tegemoet komen, zodat hij de schade die hij dit jaar heeft opgelopen door de coronacrisis te kunnen compenseren. De resterende drie dagen worden toegewezen aan Magisch Maastricht.

Niet alle partijen zijn het eens met het besluit. De PvdA-fractie stemde tegen het voorstel. “de 60-dagennorm is tot stand gekomen om de balans in de binnenstad te bewaren. Het kan niet zo zijn dat de belangen van de bewoners ondergeschikt worden gemaakt aan de economische belangen van André Rieu”, was de reactie van de partij op hun Facebook-pagina.

D66 vindt de uitbreiding van de 60-dagennorm niet alleen gunstig voor Rieu en Magisch Maastricht. Ook de horeca en hotels gaan profiteren van alle extra bezoekers. Ook vroeg de partij om het gebruik van de evenementen weide bij het Frontenpark in de toekomst te optimaliseren om de druk van de binnenstad te verlichten.

Wethouder John Aarts (VVD) zegt er nadrukkelijk bij dat alles onder voorbehoud is, want corona kan altijd roet in het eten gooien. “De situatie kun je pas beoordelen wanneer je de regels weet rondom de tijd dat de evenementen plaatsvinden”, aldus de wethouder.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *