Illegaal feest organiseren bij grotten en groeve steeds moeilijker

Illegaal feest organiseren bij grotten en groeve steeds moeilijker

BERG EN TERBLIJT- Het organiseren van illegale feesten in en rondom de groeve en grotten bij Berg en Terblijt blijkt steeds lastiger. Dit blijkt uit rondvraag bij jongeren die hier wel eens bij betrokken zijn. Sinds een ongeval 10 oktober jl. zijn de controles in dit gebied toegenomen en is het er lastiger geworden om er nog een feest te organiseren.

“Een illegaal feest ontstaat meestal doordat een groep vrienden besluit dit te organiseren. De grotten en groeve zijn voor ons niet alleen een ideale maar ook een vette locatie”, aldus een van de jongeren. De provincie Limburg meldt tegenover L1 dat ze het gebied intensiever in de gaten gaan houden. Dit willen ze doen door meer te surveilleren en door gebruik te maken van technische hulpmiddelen.

“Eenmaal een ingang tot de locatie te hebben gevonden gaat het snel. Het enige wat je nodig hebt is iemand die het hek van de groeve en/of grot openbreekt. Daarna zorg je voor een aggregaat, geluid en een dj-set. Eventueel een bar en lachgas voor de verkoop en dan ben je klaar”, aldus een van de jongeren. Volgens Miel Lemaire van de Groene Brigade zit het gevaar vooral in wat je niet ziet. “Zo kan er bijvoorbeeld door de trillingen van de muziek een stuk steen van een paar honderd kilo van het plafond loskomen en naar beneden vallen”, zegt hij tegen L1.

De laatste vier weken is het erg rustig in dit gebied en zijn er geen nieuwe meldingen gemaakt van een illegaal feest. Echter was het afgelopen weekend wel raak in een bos bij Geulle waar de politie een einde maakte aan een feest met z’n 150 bezoekers. “De jongeren weten ook dat er meer gecontroleerd wordt in het gebied bij de groeve en grotten en dat maakt het lastiger om er nu nog wat te organiseren. Dus gaan ze opzoek naar andere plekken. Zo lang de horeca dicht is zullen er van dit soort feesten blijven denk ik”, aldus een van de jongeren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *