Attractiepark Toverland annuleert toch de Halloween Nights

Attractiepark Toverland annuleert toch de Halloween Nights

SEVENUM – Attractiepark Toverland heeft na onbegrip vanuit de media toch de beslissing genomen om vanaf 21 oktober te stoppen met de Halloween Nights. Toverland meldt in een persbericht dat ze er alles aan deden om de Halloween-activiteiten coronaproof te maken en om het veilig en verantwoord te laten verlopen. Door de vele negatieve reacties op de doorgang van activiteiten, is Toverland er toch mee gestopt. 

De Halloween Nights van Toverland waren een themabeleving binnen de reguliere parkexploitatie en daarom geen apart evenement. Omdat veel mensen het wel als evenement zagen vonden zij het niet reëel tegenover andere evenementen om het door te laten gaan. Ook omdat Walibi de Fright Nights snel had geannuleerd, ontving Toverland zoveel onbegrip via de media. Walibi koos ervoor om de Fright Nights stop te zetten na overleg met de gemeente Dronten. “De situatie rondom het toenemende aantal besmettingen in Nederland is dusdanig verslechterd dat het niet verstandig is om Halloween Fright Nights voort te zetten”, liet Walibi weten via hun site. Ze hebben geprobeerd om het zo verantwoord mogelijk te laten verlopen, maar in praktijk bleek dat de anderhalve meter niet overal gewaarborgd werd. Walibi Holland hanteert veiligheid als belangrijkste prioriteit. 

Hoe kon Toverland er dan voor zorgen dat daar de activiteiten wel door konden gaan? “De Halloween-activiteiten waren ruim opgezet, er werd een bovenmatige capaciteit aan sfeerbeheerders ingezet, er werd maar op 33% van de maximum parkcapaciteit gedraaid, er werd extra attractiewaarde in de buitenlucht neergezet en werd er extra aangestuurd op de groepsgrootte., zo staat in het persbericht van Toverland. “Uit de eerste vijf avonden hebben wij samen met de lokale autoriteiten kunnen concluderen dat wij spannende, mooie en bovenal coronabewuste Halloween Nights hebben neergezet.”, aldus Attractiepark Toverland. Ook de bezoekers bevestigen deze verklaring. Chantal Titulaer, een van de bezoekers van de Halloween Nights, zegt: “Alles was echt top geregeld! Met lijnen stond aangegeven waar je moest staan en bij de attracties stond je nooit te dicht op andere mensen. Ook de acteurs hielden altijd voldoende afstand.”  

Het lijkt erop dat Toverland eigenlijk alles goed geregeld had, maar dat de media gezorgd hebben voor een enorme druk. Onbegrip van andere mensen zorgde ervoor dat het attractiepark zichzelf niet meer kon verantwoorden en als enige optie nog zag om te stoppen met de activiteiten. Wat de invloed van de gemeente op dit besluit heeft gehad blijft onduidelijk, de gemeente Horst aan de Maas heeft niet gereageerd op vragen. 

 

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *