Harmonie van het Heilig Hart mag niet meer repeteren in verband met Corona

Harmonie van het Heilig Hart mag niet meer repeteren in verband met Corona

ALTWEERTERHEIDE – Door de strengere maatregelen die vanaf woensdag 4 november zijn ingegaan mag er bij Harmonie van Het Heilig Hart nu officieel niet meer gerepeteerd worden. De harmonie besloot eerder al zelf om niet meer met alle leden in een kleine zaal te repeteren.

Vóór de nieuwe maatregelen was het repeteren van harmonies en orkesten nog toegestaan. De Weertse harmonie besloot twee weken geleden zelf al om de repetities niet meer door te laten gaan. “De gymzaal waar we in repeteren is eigenlijk net te klein. We kunnen er precies zitten, maar er zijn dan geen looppaden meer. We besloten als bestuur om twee weken tijd te nemen om een goede oplossing te bedenken, maar net na die twee weken heeft de overheid besloten om alsnog alle verenigingen niet te laten repeteren” Aldus penningmeester P. Creemers.

Creemers is het wel eens met de beslissing van de overheid: “De besmettingen liepen heel erg op en moesten goed afnemen. Ik hoop dat door de hardere maatregelen die nu gelden de besmettingen afnemen en wij rond de kerst weer mogen spelen en repeteren. De meeste leden snappen de beslissing ook en hebben er geen problemen mee. Een paar leden hebben aangegeven het niet te snappen. “Sommige verenigen repeteerde wel, waarom wij dan niet?”. Creemers geeft aan dat het bestuur verantwoordelijk is en dit het beste besluit vond en dat ze het nooit voor iedereen goed kunnen doen.

Harmonie van het Heilig Hart hoopt, als de maatregelen weer veranderen, om 20 november weer te mogen repeteren. Ze zijn nu aan het bekijken of ze dit in twee groepen gaan doen of op een andere ruimere locatie.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *