Fortuna Sittard en trainer Kevin Hofland per direct uit elkaar

Fortuna Sittard en trainer Kevin Hofland per direct uit elkaar

SITTARD – Kevin Hofland is ontslagen als trainer bij Fortuna Sittard. De slechte resultaten van het nog korte seizoen zijn aanleiding voor dit besluit. Assistent-trainer Kristof Aelbrecht verlaat samen met Hofland de club.

De Limburgers staan met drie punten uit acht duels laatste in de Eredivisie en wisten zelfs nog geen een keer te winnen dit seizoen. Alleen tegen Roda JC in de Beker wisten ze de overwinning over de streep te trekken. Hofland wordt verweten dat de kwaliteit van de versterkte spelersgroep van afgelopen zomer niet tot uiting is gekomen.

Voorzitter en eigenaar Isitan Gün laat op de site van de club weten dat hij zich bewust is van de impact van het besluit. “Dit is extreem pijnlijk. Kevin is een kind van de club en heeft een belangrijke rol gespeeld in onze promotie naar de Eredivisie”, aldus Gün.

Hofland, geboren in Brunssum, was sinds 2018 actief als assistent-trainer bij Fortuna waarmee hij in het seizoen 2017-2018 promoveerde naar de Eredivisie. Op 22 april 2020 tekende hij een tweejarig contract waarmee hij officieel de hoofdtrainer werd. Aan dat avontuur komt nu een vroegtijdig einde.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *