Carnavalsseizoen werd toch geopend op 11 november

Carnavalsseizoen werd toch geopend op 11 november

VENLO – De opening van het carnavalsseizoen dat jaarlijks op 11 november plaatsvindt, werd na afzeggingen van verschillende organisaties toch gevierd. Eerder liet de Sjeng Kraft Kompenei, organisatie van de 11devande11de, weten dat er waarschijnlijk niks zou gebeuren in Roermond door de geldende coronamaatregelen. Ook Venloos Vastelaovesgezelschap Jocus liet weten dat er in Venlo niks plaats zou vinden op deze dag. 

Je wordt wakker en je ziet op je telefoon dat het vandaag 11 november is, een gek gevoel speelt op. Normaal gesproken zat je nu helemaal in de carnavalssfeer en zou je je mooiste pakje aan doen, een pruik opzetten en je gezicht vol schminken. Wat doe je nu? Achter de laptop zitten en je college online volgen, want dat is het enige wat we nog kunnen op deze dag. Een zwarte dag voor iedere Limburger, terwijl deze dag juist zo gekleurd had kunnen zijn. Toch ben je nieuwsgierig en stap je op de fiets naar het centrum van Venlo, onderweg naar de Markt. De plaats waar het feest normaal gesproken had plaatsgevonden. De plaats waar het nu bomvol van de mensen zou staan en waar je je eigen vrienden nog niet meer kon vinden. Maar het is leeg, er staan opgestapelde tafels en stoelen van de terrassen, het geeft een kille en saaie sfeer door de stad. 

Toch zijn er ongeveer acht mensen die verkleed, midden op het plein staan. Ze gebruiken een megafoon om carnavalsliedjes mee te zingen en te vertellen dat corona niet meer bestaat. Het zijn actievoerders, zo kun je ze wel noemen. De actievoerders deelden een krantje uit waar naar eigen zeggen “het echte nieuws” in stond. Volgens hen is de media corrupt en in handen van de overheid en laat iedereen zich daardoor beïnvloeden. Deze carnavalsvierders zorgden ervoor dat mensen bleven staan en kijken naar hetgeen wat zich afspeelde op de Markt in Venlo. Verschillende voorbijgangers die lachten en vonden het bizar wat daar gebeurde. De actievoerders werden, gedurende de tijd dat ze daar waren, omringt door de handhavingDe oprichter van het idee, had van tevoren met politie en gemeente een overleg over zijn plan. De politie en gemeente stonden niet achter het idee en waarschuwden hem dat hij een boete riskeerdeDe man heeft niet geluisterd naar de waarschuwing en heeft een boete van 95 euro ontvangen wegens het zingen op de Markt.  

In Maastricht werd 11 november op een andere en iets rustigere manier gevierd. Er werd namelijk een uitzending opgezet door de Sjeng Kraft Kompenei en L1, waar verschillende artiesten optraden en publiek middels een videomeeting aanwezig kon zijn. Normaal gesproken zou het evenement de 11devande11de plaatsvinden in Roermond. Nu was het in de studio van L1 in Maastricht. Hier werd buiten, zonder publiek, om 11:11 uur middels wat confetti en een knal het carnavalsseizoen geopend. 

Zie ook: “11devande11de waarschijnlijk toch zonder publiek 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *