Brug Sanderbout blijft gesloten

Brug Sanderbout blijft gesloten

SITTARD- De fiets- en voetgangersbrug in Sanderbout, een wijk in Sittard, blijft voorlopig gesloten. De brug boven het spoor, aan de Veestraat, is onveilig voor gemotoriseerde voertuigen.  Zowel de gemeente al ProRail wil geen risico’s nemen.

Het besluit werd genomen nadat het college van burgemeesters en wethouders een onderzoek liet uitvoeren door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Uit dit onderzoek bleek dat het viaduct niet veilig genoeg is voor gemotoriseerde voertuigen. Voetgangers en fietsers zouden wel over de brug kunnen, maar volgens de gemeente is dit niet te handhaven, en daarom heeft de gemeente besloten dat de brug helemaal gesloten blijft totdat deze vernieuwd is.

Het viaduct is gesloten sinds de laatste controle in 2019, waaruit bleek dat de brug een maximum van twee ton kan dragen. ProRail zal een nieuw viaduct boven het spoor bouwen. De gemeente en ProRail hebben afgesproken dat de sloop en de vernieuwing gaat beginnen in 2022. Voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan, dit meldt de gemeente Sittard-Geleen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *