Valkenburg proefgemeente voor BOA’S met wapenstok

Valkenburg proefgemeente voor BOA’S met wapenstok

VALKENBURG- De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’S) van de gemeente Valkenburg aan de Geul gaan proefdraaien met een wapenstok. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft Valkenburg samen met negen andere pilotgemeentes hiervoor aangewezen, meldt het Ministerie op hun site.

Het is de bedoeling dat de pilot wordt uitgevoerd voor de duur van één jaar en uiterlijk januari van start gaat. De ervaringen die worden opgedaan met deze proef worden geëvalueerd. De evaluatie wordt gebruikt voor input van de nieuwe regelgeving omtrent de bewapening en uitrusting van BOA’S.

Naast Valkenburg aan de Geul doen ook de gemeenten Alkmaar, Amsterdam, Capelle aan de IJssel, Hoorn, Leeuwarden, Velsen, Zandvoort, Zoetermeer en Zuid West Friesland mee aan deze proef. Bij de selectie van deze gemeenten is gekeken naar de landelijke spreiding van gebieden waar BOA’S nog niet de beschikking hebben gehad over de wapenstok.

“We vragen veel van onze BOA’S. Zij verdienen onze waardering, maar ze verdienen het ook om voorzien te worden van voldoende middelen in het kader van hun veiligheid. Met deze pilot komen we tegemoet aan een wens die al langer leeft”, aldus Minister Grapperhaus. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid werkt aan een wetsvoorstel zodat het duidelijker is welke regels er gelden voor de bewapening en uitrusting van BOA’S.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *