Twaalf en een half jaar celstraf voor Jos Brech

Twaalf en een half jaar celstraf voor Jos Brech

MAASTRICHT- Jos Brech heeft een celstraf van twaalf jaar en zes maanden gekregen voor het ontvoeren en seksueel misbruiken van Nicky Verstappen in 1998 en voor het bezit van kinderporno. Dat heeft de rechtbank van Maastricht op 20 november bepaald. De rechtbank zegt er niet aan te twijfelen dat Brech verantwoordelijk is voor het misbruiken van Nicky en stelt dat deze handelingen tot zijn dood hebben geleid. Ook moet hij schade- en proceskosten betalen, TBS krijgt Brech niet.

De 57-jarige Simpelveldenaar is vrijgesproken van doodslag, omdat de rechtbank geen bewijs heeft om te bevestigen dat hij met voorbedachte rade, Nicky heeft vermoord. Toch twijfelt de rechtbank er niet aan, dat de handelingen van Jos Brech, bedoeld of onbedoeld, tot de dood van Nicky hebben geleid. Omdat er geen bewijs is dat Jos Brech na Nicky Verstappen in 1998, nog meer jongens heeft misbruikt, vermoedt het OM niet dat Brech in de toekomst nog een keer naar zijn pedofiele gevoelens handelt, vandaar dat Brech geen TBS krijgt.

“Zonder uw handelen had Nicky nog geleefd.” zei de rechter tijdens de rechtszaak. Brech beweerde zelf dat hij Nicky niet seksueel heeft misbruikt, en vermoord, maar dat hij Nicky dood had aangetroffen en zijn DNA op het lichaam van de jongen zijn gevonden omdat Brech hem zou hebben gefatsoeneerd. De rechtbank gelooft deze verklaring niet. Jos Brech heeft al aangegeven dat hij in hoger beroep gaat en zich niet bij de uitspraak van de rechter neer legt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *