Corona uitbraak in Neer

Corona uitbraak in Neer

Door: Olivier Bakker 

-Neer Limburg 

 

De huisartsenpost in Neer meldt dat er een Covid-19 golf door het dorpje raast. Waar de golf vandaan komt is nog niet duidelijk. 

 

Meneer Kruisen, huisarts en praktijkhouder in Neer, vertelt mij dat er een heuse corona uitbraak in het dorpje heerst. Als hij de cijfers van Neer vergelijkt met andere dorpen in de buurt schrikt hij. Er zijn veel meer besmettingen in Neer dan in andere dorpen. Hij houdt elke week een bestand bij, waarin hij al de besmettingen noteert. En ziet ineens een stijging in het aantal besmettingen. Hij wil de inwoners van het dorp waarschuwen en probeert dit te doen door de ernst van de situatie uit te leggen.  

De besmettingen zijn vooral onder de 60-plussers van het dorp. Dit komt volgens meneer Kruisen doordat de ouderen niet goed afstand houden met de mensen die ze kennen. Wel houden ze goed afstand in de supermarktmaar als ze dan een bekende tegenkomen vervalt dit ineens.  

De meeste gevallen zijn mild. Toch liggen er 4 mensen in het ziekenhuis en 1 iemand op de IC.  

 

Ook sprak ik met Siep, een jongen die in het dorp woont. Hij vertelt mij dat de jongeren goed afstand houden. Wel is er een café, genaamd Sjaen. Deze was wel al een week dicht voor de huisartsenpraktijk bericht gaf dat er sprake was van een corona uitbraak. Toch kon je wel van buiten zien dat de 1,5 meter afstand niet te waarborgen was in het café dit zou de corona uitbraak kunnen verklaren. Zelf zegt hij goed afstand te houden met ouderen. Wel merkt hij ook dat binnen de supermarkt de ouderen goed afstand houden en mondkapjes dragen, maar zodra ze buiten zijnze zonder mondkapje dichtbij elkaar staan te praten.  

Zelf heeft hij weinig meegekregen van de corona golf. Wel had hij van de huisartsenpraktijk gehoord dat mensen nadat ze getest waren gewoon door gingen met hun leven en later positief getest bleken te zijn. Ook hoorde hij van de noodkreet van de huisartsenpraktijk dat het aantal besmettingen stijgt. En dat mensen dus beter afstand moeten houden. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *