Roda JC Kerkrade van kunstgras naar natuurgras

Roda JC Kerkrade van kunstgras naar natuurgras

KERKRADE- Roda JC Kerkrade zal vanaf aankomend seizoen haar wedstrijden weer op natuurgras spelen, dit meldt de club op hun site. Dit betekent dat het Park Stad Limburg stadion na zeven jaar weer een échte grasmat krijgt.

Met de komst van natuurgras naar het Park Stad Limburg Stadion zal Sportpark Kaalheide weer in gebruik genomen worden als trainingslocatie voor de eerste selectie. Dit omdat het vanzelfsprekend niet mogelijk is om iedere dag te trainen op natuurgras in het stadion. Vandaar dat er uitgeweken wordt naar Kaalheide, aldus de club.

Ook liet de club op hun site weten dat Roda JC en de gemeente Kerkrade het eens zijn geworden over een nieuw 10-jarig huurcontract voor Sportpark Kaalheide. Het Sportpark, waar zich tevens de voetbalacademie van Roda JC bevindt, is echter niet meer van deze tijd en zal dus op korte termijn voorzien worden van tijdelijk nieuwe faciliteiten. Met als uiteindelijk doel dat er permanente nieuwbouw zal plaatsvinden.

Roda JC is na Fortuna Sittard en VVV-Venlo de derde profclub uit Limburg die gaat spelen op natuurgras. Laatst genoemde liet afgelopen zomer hun kunstgras veld vervangen door natuurgras. MVV Maastricht zal vanaf aankomend seizoen nog de enige Limburgse profclub zijn die hun wedstrijden op kunstgras speelt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *