Inwoners Altweerterheide knutselen kabouterhuisjes voor kinderspeurtocht

Inwoners Altweerterheide knutselen kabouterhuisjes voor kinderspeurtocht

WEERT – Verschillende inwoners uit het kerkdorp Altweerterheide hebben afgelopen weken de boom voor hun huis in een kabouterhuis veranderd. Ze willen hiermee bereiken dat kinderen in de coronatijd zich kunnen vermaken met een kabouterspeurtocht door het dorp.

Een inwoner startte een aantal weken geleden de nog steeds opkomende trend door een foto van de het zelfgemaakte kabouterhuisje op Facebook te delen. Hier kwamen veel positieve reacties op af en mensen besloten de trend voort te zetten en zelf ook een kabouterhuisje in hun voortuin te knutselen. Ondertussen zijn de huisjes overal in het dorp te vinden.

Het doel is dat kinderen uit de omgeving een speurtocht kunnen lopen langs alle kabouterhuisjes. Dit is volgens de inwoners in deze tijd extra belangrijk, omdat veel kinderen niets te doen hebben en veel thuis zitten. Ouders vinden de actie ook erg leuk: “Mijn kind zit de hele dag thuis op de iPad, maar nu heeft ze een reden om buiten te spelen.” Aldus N. Satters.

De actie is een opvolger van het “knuffelberen spotten”, waarbij in heel Nederland beren voor het raam werden gezet om kinderen mee te vermaken. De inwoners hopen dat de kabouterhuisjes actie ook wordt overgenomen door andere dorpen, zodat nog meer kinderen er plezier van krijgen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *