Lege vakken bij Jumbo in Venlo door boerenprotesten

Lege vakken bij Jumbo in Venlo door boerenprotesten

VENLO – Protesterende boeren hebben dit weekend de wegen geblokkeerd waardoor de vracht van de Jumbo niet in Venlo aan kon komen. Door gebrek aan voorraad bleven de schappen leeg in de winkels. De boeren protesteerden tegen de stikstofwet en omdat zij vinden dat ze, mede door deze stikstofwet, te weinig betaald worden door supermarkten. 

Vrijdagavond stuurde de teamleider, van de vakkenvullers bij de Jumbo in Venlo, de vakkenvullers naar huis gestuurd. Normaal gesproken moeten zij de vakken voorzien van alle vracht die binnen is gekomen. De teamleider van de medewerkers heeft de vullers laten weten dat ze niet hoefden te komen; er was toch niks te doen. De vracht die vrijdag binnen had moeten komen kwam zaterdag, maar de vracht van zaterdag kwam niet.  

“Vooral in deze tijd, én de decembermaand én corona, moeten de schappen vol liggen. Er wordt massaal ingeslagen, maar wij kunnen de klanten niet bieden wat ze van ons gewend zijn., zegt de filiaalmanager van de winkel. Vervelend vindt hij het zeker, maar er iets tegen doen kan hij helaas niet. 

Het hele weekend bleven de boeren protesteren. Met hun tractors reden ze maandagochtend naar het distributiecentrum van de Jumbo in Breda en blokkeerden daar al het vrachtverkeer. Ook de Jumbo in Venlo krijgt zijn vracht normaal gesproken vanuit Breda. Vervolgens gingen de boeren zelfs met de tractoren voor het huis van de directeur van Jumbo staan, om de boodschap ook persoonlijk bij hem te brengen, dit meldt Omroep Brabant.  

Tim Verstegen, medewerker van de Jumbo in Venlo, snapt de boeren wel; “Een supermarkt als Jumbo draait een massa-omzet en het percentage wat de boeren ervan terugzien is gewoon echt minimaal.” Aan de andere kant vindt Verstegen het als medewerker toch vervelend: “Wij worden door de klanten erop aangekeken dat de schappen leeg zijn, terwijl wij er niks aan kunnen doen.” 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *