Gemeenteraad Maastricht stemt voor verbod carbidschieten

Gemeenteraad Maastricht stemt voor verbod carbidschieten

MAASTRICHT – De gemeenteraad van Maastricht stemde gisteravond voor om het carbidschieten voor de aankomende jaarwisseling te verbieden en op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Aangezien bijna alle partijen in de raadsronde al akkoord waren gegaan met de besluitvorming werd dit onderwerp al snel afgehamerd door de voorzitter. Alleen leden van het CDA Maastricht moesten nog hun stem laten horen omdat zij nog in hun fractie wilden overleggen over het verbod op carbidschieten.

Mat Brüll van het CDA Maastricht zei in een korte stemverklaring tijdens de raadsvergadering: “Wij zullen aarzelend voor stemmen en steunen een tijdelijk carbidverbod als maatregel voor de komende jaarwisseling.” Verder benadrukte hij namens het CDA Maastricht dat deze voor de periode erna geen voorstander is van een verbod op carbidschieten. “We houden de burgemeester aan haar toezegging dat zij deze APV-bepaling strikt als doel heeft en wordt ingezet om de jaarwisseling (2020-2021) goed te laten verlopen”, aldus de heer Brüll.

Na de verklaring van het CDA Maastricht werd het eenmalige verbod op het carbidschieten voor aankomende jaarwisseling aangenomen en kan het opgenomen worden in de APV.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *