Stagediscriminatie niet vaker gemeld ondanks #KIESMIJ campagne

Stagediscriminatie niet vaker gemeld ondanks #KIESMIJ campagne

Maastricht- Ondanks de #KIESMIJ campagne ziet Anti Discriminatie Voorziening (ADV) Limburg het aantal meldingen met betrekking tot stagediscriminatie niet toenemen, dit zegt directeur-bestuurder Chris Baltussen woordvoerder van ADV Limburg.

De #KIESMIJ campagne is in het leven geroepen om stagediscriminatie onder de aandacht te brengen. Stagediscriminatie is een hardnekkig probleem. Vooral mbo-studenten hebben er veel last van. Zo ook Mohammed, 21 jaar oud en Nederlander van Palestijnse afkomst. Mohammed volgt een mbo ICT-opleiding aan het Vista College in Maastricht. Zelf heeft hij ook last gehad van stagediscriminatie. Zo zegt hij: “Ik heb bij tien verschillende bedrijven gesolliciteerd en ik mocht maar bij één bedrijf op gesprek gelukkig hebben zij mij wel aangenomen”. Mohammed weet niet zeker waarom hij te maken heeft met stagediscriminatie hij zegt: “Ik denk dat het komt omdat ik me heb gespecialiseerd in ethisch hacken en dat veel bedrijven niet durven te werken met een buitenlandse ethische hacker”. Anoniem solliciteren heeft Mohammed niet gedaan omdat hij denkt dat dit niet werkt in Limburg. Wel geeft hij aan dat ze hier wel les ingeven en aandacht aan besteden op het Vista College. Het Vista College zelf wilde niet reageren.

Chris Baltussen roept iedereen die te maken heeft met stagediscriminatie op om dit te melden. Want op dit moment kan ADV Limburg geen schatting geven over hoe vaak stagediscriminatie voorkomt in Limburg. “Het wordt gewoonweg te weinig gemeld om een concrete schatting te maken”, aldus Baltussen. Ondanks dat er geen toename is van het aantal meldingen kunnen er wel stappen ondernomen worden wanneer blijkt dat er bij een bedrijf stagediscriminatie speelt. “Zo kunnen wij de samenwerking met bedrijven die stageplekken verlenen stopzetten “, aldus Baltussen. Verder blijft Baltussen aangeven dat het melden van stagediscriminatie heel erg belangrijk is want alleen zo kunnen organisaties zoals ADV Limburg het probleem concreter aanpakken.

Het melden van stagediscriminatie kan via deze link: https://www.advlimburg.nl/melden/ of je kunt het melden bij de gemeente want deze heeft een wettelijk meldpunt m.b.t. discriminatie.

Mohammed heeft ervoor gekozen om niet met zijn achternaam in het artikel vernoemd te worden, deze is wel bekend bij de redactie.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *