Valkenburg aan de Geul verdubbelt corona bijdrage Rijk voor gemeenschapshuizen

Valkenburg aan de Geul verdubbelt corona bijdrage Rijk voor gemeenschapshuizen

Valkenburg aan de Geul – Wethouder van Kunst en Cultuur Claudia Bisschops heeft afgelopen maandag laten weten dat het bedrag van het Rijk voor gemeenschapshuizen wordt verdubbeld. Dit schreef ze in een brief aan de gemeenteraad van Valkenburg.

In september liet het kabinet weten 17 miljoen euro beschikbaar te stellen voor gemeenten ter compensatie voor de extra uitgaven van gemeenschapshuizen. Deze extra uitgaven bestaan vooral uit het compenseren van inkomsten die voor gemeenschapshuizen zijn weggevallen door de coronacrisis.

Van het geld dat het Rijk beschikbaar stelt voor de gemeenten ontvangt de gemeente Valkenburg €12.000,-. “Daarnaast ontvangt onze gemeente ook nog een corona uitkering uit het gemeentefonds om de kunst- en cultuursector te compenseren. Omdat de lokale kunst- en cultuursector veelvuldig gebruikt maakt van het gemeenschapshuis heeft het college het bedrag verdubbeld”, aldus mevrouw Bisschops in haar brief. Dit komt er op neer dat het totale bedrag dat beschikbaar wordt gesteld voor de gemeenschapshuizen uitkomt op €24.000,-.

Aangezien er zes gemeenschapshuizen in de gemeente zijn, krijgt ieder een bedrag van €4000,-. Hellen van den Bergh voorzitter van Stichting Gemeenschapshuis Cascade in Vilt laat in een reactie weten heel erg blij te zijn met deze tegemoetkoming. Maar ze geeft ook aan dat dit bedrag maar een fractie is van de geleden schade. “Dit bedrag dekt zeker niet de geleden schade door de coronacrisis, maar op dit moment is alles meegenomen”, aldus mevrouw Van den Bergh.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *