Examenleerlingen Weert toch nog niet naar school

Examenleerlingen Weert toch nog niet naar school

WEERT – De drie middelbare scholen in Weert hebben ondanks de mogelijkheid om examenleerlingen naar school te laten gaan, besloten om de leerlingen nog een week thuis te laten studeren. Het College, Philips van Horne en Kwadrant hebben de afgelopen weken erg veel ziekmeldingen ontvangen, waardoor het hen niet verstandig leek de scholen op 4 januari al te openen.  

De leerlingen en ouders werden zondag 3 januari geïnformeerd door de school. Voor alle klassen wordt nu online les geregeld, zodat de leerlingen zich wel kunnen voorbereiden op de aankomende examens in mei.  

Vanuit de leerlingen komen verschillende reacties. “Aan de ene kant vind ik het fijn, omdat iedereen met nieuwjaar weer mensen heeft gezien. Hierdoor is het risico op besmettingen voor mijn gevoel echt wel hoger nu. Aan de andere kant baal ik ervan. Dit is het laatste en enige jaar dat ik nog naar school kan en met de kleine groep examenleerlingen kunnen we makkelijk afstand houden.” Aldus Nina Voorwald, examenleerling VWO op Het College. Ze geeft ook aan dat onder andere scheikunde practica niet door kunnen gaan, terwijl van de leerlingen wel wordt verwacht dat ze alle stof kennen met de examens. “We hebben echt wel een achterstand nu en toch moeten we in mei onze examens maken.” 

Janne Martens, havoleerling op het Philips van Horne, geeft aan er geen problemen mee te hebben dat de school een weekje langer dicht blijft. “Ik vind het wel prima om elke ochtend vijf minuten voor de les mijn bed uit te komen. Uitleg op school heb ik niet per se nodig en deze week geeft me juist extra tijd om de stof zelfstandig bij te werken.” 

In de loop van deze week wordt gekeken hoe de school de komende tijd verder wil gaan. Wanneer de afwezigheid bij docenten en leerlingen volgende week is gedaald, gaan de scholen op maandag 11 december open.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *