Vastelaovend in de woonkamers van Venlo

Vastelaovend in de woonkamers van Venlo

VENLO – De vastelaovend wordt dit jaar in Venlo gevierd aan de hand van online evenementen en live uitzendingen. Stichting Stadscomité BBZ komt met een live tv-uitzending op L1 en Venloos Vastelaovesgezelschap Jocus heeft een zangprogramma opgenomen dat online wordt uitgezonden.

Dat de vastelaovend niet door zou gaan is al een tijdje bekend, maar langzaam maar zeker komen steeds meer verenigingen en organisaties in Venlo met een alternatief programma. “We kunnen de vastelaovend niet zomaar aan ons voorbij laten gaan.”, laat de persvoorlichter van Stadscomité BBZ weten. Het Stadscomité organiseert normaal gesproken de Boètegewoeëne Boètezitting op carnavalszaterdag. Dit is het grootste carnavalsevenement van Limburg en haalt daarmee zo’n 30.000 mensen naar de Venlose binnenstad. Sinds het einde van de zomer is de organisatie al op de achtergrond bezig met het bedenken en opzetten van de tv-uitzending. “Er komt meer bij kijken dan je denkt, normaal gesproken halen we ons draaiboek uit de kast en passen we wat aan waar nodig. Dit keer zetten we eigenlijk in een paar maanden tijd een nieuw evenement op de planken, dan wel zonder publiek, maar toch.”, vertelt de persvoorlichter.

Deze uitzending zal worden uitgezonden op carnavalszaterdag, 13 februari, op L1. Er komen verschillende Limburgse artiesten optreden en de mensen thuis kunnen meedoen aan een winactie waar ze pakketten mee kunnen verkrijgen. Hiermee kunnen ze het evenement vanuit thuis zo optimaal mogelijk beleven. “We zijn super tevreden dat we toch nog iets kunnen doen op de dag van ons evenement. We kunnen toch nog wat vastelaovend bieden aan de Limburgers en dat in een mooie samenwerking met L1.”, aldus de voorlichter.

Ook Jocus en V.G. de Vaegers komen met een alternatief plan. Jocus brengt zoals ieder jaar toch gewoon hun vaste tijdschrift “de Träöt” uit, dit keer alleen een week eerder dan normaal. Ook komen ze met een online zangprogramma, waaraan verschillende Venlose artiesten meedoen. Op hun sociale media laat Jocus weten dat daar binnenkort meer over bekend wordt gemaakt. Verder zal Jocus aan de overige carnavalsdagen, zondag tot en met dinsdag, ook een invulling geven, maar ook dat moet nog bekend gemaakt worden.

De Vaegers hebben voor komende zaterdag 23 januari een “Thoesbal” op de planning staan. De Vaegers laat weten op hun sociale media, dat dit bal via een besloten YouTube-kanaal wordt uitgezonden, waarbij verschillende Venlose artiesten komen optreden. Voor deze uitzending kun je op de site van de Vaegers een kaartje kopen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *