Limburgse carnaval in coronatijd

Limburgse carnaval in coronatijd

Uitzending BoèteGENgewoeëne Boètezitting op L1

Inmiddels worden al bijna een jaar lang evenementen afgelast of uitgesteld als gevolg van de geldende coronamaatregelen. Zo kon ook de carnaval in Limburg dit jaar zijn doorgang niet vinden, althans niet op de manier hoe dat hoort bij carnaval: met duizenden mensen bij elkaar. Voor vele Limburgers is dit het feest van het jaar en het belangrijkste van het onbelangrijke. Vooral in deze tijd zouden Limburgers zo’n feest, waarbij saamhorigheid centraal staat, goed kunnen gebruiken.

Maud Wilms sprak met Anita Hammans, commissielid van Stadscomité BBZ uit Venlo die ieder jaar met het organiseren van de Boètegewoeëne Boètezitting 30.000 mensen naar de Venlose binnenstad haalt. Hiermee is dit evenement het grootste carnavalsevenement van Limburg. De organisatie was al een lange tijd bezig met het bedenken van een alternatief in samenwerking met de provinciale omroep: L1. Hammans vertelt in dit interview over het verloop van dit alternatief: de BoèteGENgewoeëne Boètezitting.

Stadscomité BBZ kijkt uit naar 2022 met hopelijk weer een Boètegewoeëne Boètezitting, waar heel carnavalvierend Limburg weer welkom kan en mag zijn.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *