De moeilijkheden waarmee vluchtelingen geconfronteerd worden wanneer ze aankomen in een nieuw land. 

De moeilijkheden waarmee vluchtelingen geconfronteerd worden wanneer ze aankomen in een nieuw land. 

Het is een moeilijk situatie voor vluchtelingen wanneer ze verhuizen van het ene naar het andere land. Maar ook de vluchtelingensituatie waar ze mee te maken hadden toen ze in hun landen waren is erg moeilijk. Naast de vele moeilijkheden die ze aan het begin van hun leven tegenkomen op een nieuwe plek zoals de nieuwe taal en een nieuwe samenleving zijn er ook nog andere rechten en plichten die van elke individu in de samenleving worden verlangd. Ook is er een nieuw onderwijssysteem, wat moeilijk en ingewikkeld is voor degenen die er niet veel van weten. Daarnaast is het mogelijk om extreme problemen te ervaren, zoals belachelijk worden gemaakt, gekleineerd worden of racistische ervaringen.

Psychische problemen zijn echt problemen waaraan een persoon in het begin lijdt: depressie, eenzaamheid, onvermogen om te communiceren met de nieuwe samenleving en vele andere problemen die we niet over het hoofd kunnen zien en die kunnen escaleren en voor altijd bij de persoon kunnen blijven.

Uiteindelijk is er altijd licht aan het eind van de tunnel. Er zijn gelukkig mensen die hulp willen bieden. Wie zijn deze mensen die vluchtelingen in Nederland helpen?  Hoe helpen ze?  Wat zijn de problemen? En wat zij de oplossingen? Al deze antwoorden zijn te vinden in de rapportage hieronder.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.