Eerste Mario Kart-baan van Nederland geopend in Utrecht

Eerste Mario Kart-baan van Nederland geopend in Utrecht

Het circuit van House of Karts. Bron: Lotte Klaver

Utrecht heeft er sinds kort een nieuwe indoor kartbaan bij: ‘House of Karts’. En dit is er niet zomaar één, want de kartbaan heeft erg veel weg van de bekende Mario Kart spellen. Tijdens het racen items verzamelen, op elkaar schieten, muziek in je helm, driften en op bepaalde plekken speed-ups en slow-downs tegenkomen: alle bekende spelelementen zitten erin.

House of Karts is onderdeel van bedrijf The Team Building, die naast het karten ook andere activiteiten zoals escaperooms en bijlgooien organiseert voor bijvoorbeeld kinderfeestjes, bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten. Het idee voor een unieke kartbaan ontstond volgens Mireille Nieuwenhuis, projectontwikkelaar bij The Team Building, begin 2020: ‘’We zaten met het team rond de tafel en hebben gebrainstormd over welke nieuwe activiteiten we wilden organiseren. Karten was op dat moment best wel hot, maar de ruimte voor een echte kartbaan hebben we hier niet. Zo kwamen we op het gebruik van elektrische driftkarts, want daarmee kan je ook in een wat kleinere ruimte leuk racen’’.

Naast dat ze elektrisch zijn, zitten er nog meer verschillen tussen ‘normale’ karts en die van House of Karts. ‘’De karts zijn te besturen met flippers en knopjes aan het stuur, in plaats van met voetpedalen. Daarnaast kan je er goed mee driften in de bochten, omdat de achterwielen meedraaien. Dit zorgt er wel voor dat je wat langzamer gaat dan je misschien gewend bent’’, vertelt Nieuwenhuis. Toch maakt dit het zeker niet minder leuk, want ook het circuit is uniek: de baan kent hoogteverschil, lichtshows en bijzondere elementen zoals een wasstraat. Het meest opmerkelijke aan de nieuwe kartbaan is dat het tijdens het racen niet gaat om de snelste raceronde, maar om hoeveel punten je onderweg verzamelt. Hoe je dit doet, is te zien in onderstaande video.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *