Zorgt 2G-beleid voor tweedeling in de samenleving?

Zorgt 2G-beleid voor tweedeling in de samenleving?

Het 2G-beleid; Een schending van de mensenrechten? Of een oplossing voor de pandemie? De Tweede Kamer hield op dinsdag 16 november 2021 een debat over het 2G-beleid en of dit in Nederland doorgevoerd moet worden, als maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus. Zelfs gevaccineerde vinden dit een heftige maatregel en zijn bang dat er een tweedeling in de samenleving ontstaat.

Om de toenemende verspreiding van het coronavirus te verminderen, wil het kabinet verschillende maatregelen indienen. Één van de maatregelen die het kabinet overweegt is het 2G-beleid. Dit houd in dat er op plaatsen waar het corona toegangsbewijs verplicht is, alleen mensen worden toegelaten die gevaccineerd zijn of een herstel bewijs hebben.

Evelien Rozemeijer is een verpleegkundige bij de huisarts en praktijkondersteuner. In de reportage hieronder vertelt Rozemeijer wat haar mening is over het 2G-beleid als gevaccineerde en wat voor verschillende geluiden zij hoort van haar patiënten. 

Ook deelt een anonieme bron waarom zij niet gevaccineerd is met het coronavaccin en wat zij vindt van het 2G-beleid. Dit doet zij anoniem omdat het coronavirus een gevoelig onderwerp is en zij geen behoefte heeft aan de sterke meningen van mensen die er anders over denken. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.