Bekend worden door een talentenjacht: ”Dat was wel wennen”

Bekend worden door een talentenjacht: ”Dat was wel wennen”

Zanger Menno Aben doet een boekje open over bekend worden via een talentenjacht.

Elf jaar geleden bedenken mediamagnaat John de Mol en zanger Roel van Velzen een talentenjacht waarbij er niet gekeken wordt naar de looks, maar puur naar de stem. Het programma The Voice of Holland ontstaat: vier juryleden zitten met hun rug richting degene die auditie doet en draaien wanneer ze de stem in hun team willen hebben.

Het programma is een groot succes in Nederland, het concept is verfrissend: de vooroordelen die bij talentenjachten als Idols vaak zichtbaar te merken waren bij de jury verdwijnen door de blinde auditie. Het programma groeit uit tot een wereldsucces: er zijn 65 ‘The Voice of’ die worden uitgezonden in 180 landen, het programma is meer dan 500 miljoen keer bekeken.

Het twaalfde seizoen van The Voice of Holland staat alweer voor de deur. Waylon, Ali B en Anouk zullen weer in de stoelen plaats nemen: een toevoeging aan de jury is zangeres Glennis Grace, zij maakt haar debuut in de talentenjacht. Drie jaar geleden won Dennis van Aarssen de talentenjacht toen ook Menno Aben meedeed met The Voice, hij vertelt hoe zo’n show in elkaar zit en wat daar allemaal bij komt kijken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.