Enorme jazz liefhebber

Enorme jazz liefhebber

Sterre Rekers, 25 november 2021 

Jaap van de Klomp is een enorme jazz liefhebben. “In de jaren vijftig van de vorige eeuw, was er weinig amusement. Ik werd toen gewezen op Dutch Swing College Band, hier kwam jazz in voor”. vertelt Jaap. Hier begon zijn liefde voor jazz. De jaren die volgende heeft hij jazz ontdekt. In een werfkelder in het centrum van Utrecht, werden onder de naam van de Modern Jazz Club “Persepolis” jazzconcerten georganiseerd. “Op een topavond huisveste de kelder zo’n 200 bezoekers” vertelt Jaap.

Nu velen jaren later is jazz verandert. Het is niet meer dezelfde muziek als in de jaren zestig. In de jaren vijftig begonnen jongeren met het luisteren naar jazz, tegenwoordig wordt er meer elektronische muziek gedraaid door deze leeftijdsgroep. Volgens Jaap is dat jammer, “de muziek van tegenwoordig is niet te vergelijken met jazz muziek van de vorige eeuw”. Jaap mist de levendigheid op het podium. Er komen volgens hem bijna geen echte mensen in voor. Muziek dat gecreëerd wordt doormiddel van creativiteit op het podium.

Studenten Justus (23) en Pim (24) luisteren van allerlei soorten muziek en zeker nog wel eens jazz. Al verwarren zij het nog wel eens met soul. “Tijdens het studeren vind ik jazz nog wel eens fijn. Of gewoon tijdens een avondje met een wijntje op de bank” aldus Pim.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *