Vork: Artistiek En Fanatiek

Vork: Artistiek En Fanatiek

Foto: Lisa Rooyakkers.

Zingen, dansen, acteren oftewel een artistieke bezigheid die veel mensen uitoefenen. Lisa Rooyakkers is daar geen uitzondering in. Zij deed mee aan tv-programma’s als K2 Zoekt K3 en I Can See Your Voice. Wat heeft haar talent haar gebracht?

Talent kan op meerdere gebieden plaatsvinden. “Het zit in wie je bent,” stelt De Steven. De exacte benadering voor talent kan aan de hand van een paar kenmerken. Het kan aangeboren zijn evenals een natuurlijk aanleg. Ook kan het zijn dat het gezien kan worden als er sprake is van een aanleg of speciale begaafdheid. Vaardigheden door het opdoen van ervaring en kennis zorgen voor het ontwikkelen van een talent,” aldus De Steven. Lisa Rooyakkers (23) lijkt wel ook wel een natuurtalent. Zij heeft aanleg op het gebied van zingen en acteren. Ook dansen is geen onbekend terrein voor haar. Door haar theater- en musicalperformer opleidingen te hebben gevolgd heeft ze daar nu de vruchten van kunnen plukken. Zo is Rooyakkers tegenwoordig wekelijks te horen als reporter voor The Masked Singer in MFM Radio. En daarnaast doet ze regelmatig bekende typetjes na op TikTok zoals Richard Groenendijk. Daar houden maar liefst 8.644 aanhangers haar in de gaten. Echter kan het wereldje soms ook best hard en negatief zijn. “Je krijgt vaak vooral te horen wat je niet goed kan of waar je aan moet werken of verbeteren,” aldus Lisa. Ook geeft ze aan dat het daardoor soms ook best lastig is om het leuk te blijven houden. Ze probeert het vooral te zien als een leerproces waarin ze zichzelf ontwikkelt en dat ook blijft beseffen.                “Het helpt daarbij vooral dat je dan iets doet, waarvan je zelf nooit had gedacht dat je het daadwerkelijk zou doen.” Zo had Lisa nooit gedacht dat ze iets met TV zou doen. Daarnaast geeft ze aan dat ‘nee’ zeggen belangrijk is. “Wie ben jij als artiest? En tegen welke opdrachten zeg je: ja of nee,” stelt Lisa. Zo zou ze nu bijvoorbeeld ‘nee’ zeggen tegen zingen in de kroeg, omdat ze zichzelf niet ziet als zo’n soort artiest. Het theater is meer voor haar weggelegd.

Talent ontdekken                                                                                                                                                          Bodo Agterhof begeleidt mensen op de arbeidsmarkt en geeft aan dat er 25 vragen bestaan om je talenten te ontdekken. Waar word je enthousiast van? Wat geeft je energie en voldoening? En wat zijn de drie grootste hoogtepunten in je leven? Zijn onder andere vragen die je aan jezelf kunt stellen om een talent te achterhalen. Omar Alwan (17) uit Oss maakte indruk met zijn acteertalent in de film Do Not Hestitate. Het gaat over een vredesmissie in het Midden-Oosten. Alwan geeft aan dat een Syrische jongen die naar Nederland emigreert, zich binnen 5 jaar enorm kan ontwikkelen. “Ik wil voor andere kinderen een rolmodel zijn!” Hij weet niet van wie hij het talent heeft, maar hij zegt dat hij gewoon zichzelf is en doet gewoon goed zijn best. De film werd zo goed ontvangen dat het zelfs verschillende prijzen heeft gewonnen.  Lisa heeft haar talent ontdekt door verschillende ervaringen. Ze ontdekte op de middelbare school dat ze het leuk vond om mee te doen aan de musical- en muziekavonden. “Docenten hebben mij eigenlijk aangeraden om daar in verder te gaan en zanglessen te nemen.” LCM Opleidingen & Trainingen zegt dat talent met een aantal factoren te maken heeft. Vertrouw op jezelf, stel doelen, gebruik je drijfveren als brandstof, treed buiten je comfortzone, investeer in je eigen ontwikkeling en leer van anderen.

Passie en droom                                                                                                                                                              Lisa heeft als uitvoerend artiest nog aardig wat dromen te vervullen. Zo wil ze ooit in een musicalproductie staan. Ook is ze momenteel bezig met haar eigen muziek te schrijven. Het belangrijkste vind ze dat ze iets doet waar ze zelf volledig achter staat. “Ik heb liever een klein deel van de wereld die mijn muziek mooi vindt dat ik maak, en dat mij inspireert, dan de hele wereld die mij helemaal fantastisch vindt, waar ik zelf eigenlijk niet achter sta,” aldus Lisa.

Het hele fragment terugluisteren met Lisa? Beluister het hieronder.

Over de auteur

Inge Herweijer

Welkom op mijn naam is Inge Herweijer en ik ben 24 jaar oud. Ik studeer Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Op deze website ziet u al mijn creaties op het gebied van video, audio en meer! Wilt u een bericht achterlaten? Dat kan via 'reacties'.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *