Hoe is het leven van TeamNL snowboarder, Casper Wolf?

Hoe is het leven van TeamNL snowboarder, Casper Wolf?

Te gast in onze uitzending: Casper Wolf, Wolf is een 20 jarige snowboarder in de discipline freestyle van TeamNL, in de uitzending komt hij vertellen over zijn begin op een snowboard, de gevaarlijke trucs in de sneeuw en over zijn weg naar de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing.

Snowboard is een sport die bijna iedereen wel kent. Mocht je het niet kennen, een kleine omschrijving van deze winterse sport: Snowboarden is een sport waarbij je met vastgemaakte schoenen op een board van een besneeuwde berghelling of piste afdaalt. Daarnaast zijn er talloze verschillende disciplines in het snowboarden, Wolf richt zich vooral op de discipline freestyle. Volgens vele is het freestyle snowboarden de meest extreme discipline in het snowboarden. Bij freestyle snowboarden gaat het voornamelijk om trucs in de lucht in de vorm van twists, grabs en andere air jumps. Op de grond worden de meest voorkomende freestyle trucs gedaan met behulp van rails en halfpipes. Wolf staat op dit moment in deze discipline op de tweede plek van Nederland.

Het begin

Op zijn zevende stond Casper Wolf voor het eerst op een snowboard. Maar in de sneeuw was Wolf al veel eerder te vinden “Al vanaf mijn 4e ging ik met mijn ouders op wintersport.” Aldus Wolf. Op de indoorrolbaan van SkiDiscovery in Den Haag begon Wolf met het snowboarden. “De eerste 3 jaar heb ik eigenlijk gewoon voor de lol gesnowboard en vanaf m’n 10e kwam ik achter het freestyle snowboarden, toen ben ik dat gaan oppakken.” Daarnaast was Wolf ook nog een goede voetballer, bij DSV Concordia maakte hij, aan de Brasserskade te Delft, zijn eerste stapjes als voetballer. Maar dat Wolf zijn talent vooral in het snowboarden lag werd al snel duidelijk, ondanks dat Wolf zo nu en dan langs de verdedigers slalomde zoals hij op de piste ook doet. Op zijn twaalfde werd Wolf namelijk opgenomen in het ‘rookie team’ van de Nederlandse Ski Vereniging, waarna Wolf vanuit daar kon doorstromen naar de juniorenselectie.

Sinds 2016 traint Wolf op het Nationaal Sportcentrum Papendal. Sportcentrum Papendal is het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland. Ruim 400 topsporters maken gebruik van de accommodatie, van handboogschieten, atletiek handbal, snowboarden en nog veel meer verschillende sporten die op het hoogste niveau van Nederland de sport beoefenen. Allemaal met hetzelfde doel: de beste worden.

Voor Wolf is Sportcentrum Papendal ideaal “In het seizoen ben ik heel veel op reis, het is dan fijn om op een soort basis terug te vallen als je terug bent in Nederland waar je kan trainen en je kan focussen op nieuwe trainingskampen.” Om echt te trainen moet Wolf natuurlijk naar het buitenland, in Nederland zijn er simpelweg niet genoeg bergen en zijn we allemaal gelukkig als er een beetje sneeuw valt. Toch zit Wolf niet alleen maar stil te wachten op zijn trainingskampen. “We snowboarden helemaal niet op Papendal. We trainen in de gym en houden onze conditie goed op peil.”

Olympische Spelen

Casper Wolf heeft een duidelijk uitgesproken ambitie “Ik wil graag aan de Olympische Winterspelen meedoen in 2022 en podiumplekken halen bij internationale snowboardwedstrijden in alle freestyle disciplines.”aldus Casper Wolf.

Kwalificeren voor de komende Olympische Spelen in Beijing wordt geen gemakkelijke klus voor de snowboarder. Om zich te kwalificeren moet Wolf namelijk bij de World Cup wedstrijden punten halen om zich te kwalificeren. Nederland heeft op dit moment slechts een spot bij deze World Cup wedstrijden en die wordt ingevuld door Niek van der Velden, een goede vriend van Wolf. In Nederland is het namelijk zo dat de hoogste Nederlander op de wereldranglijst meedoet aan deze World Cup wedstrijden. Wolf is vandaar hard bezig om in kleinere wedstrijden punten te sprokkelen, om zo zijn vriend Niek van der Velden in te halen op de wereldranglijst en deelname aan die World Cup wedstrijden weer in zijn eigen handen te krijgen. Afgelopen twee jaar was Wolf namelijk wel de beste Nederlander.

Dat Wolf het talent heeft om mee te doen aan verschillende grote toernooien heeft hij al meerdere keren bewezen. Met verschillende ereplaatsen op grote toernooien. Zo werd Wolf al een keer 2e, 2 keer 4e en een keer 5e op Europa Cup slopestyle en big air in 2018 en 2019.

Hieronder is het gedeelte van de radio-uitzending waar Wolf te horen is. Beluister het item nog is op uw gemak terug.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.