Pakjesavond voor iedereen

Pakjesavond voor iedereen

Alle cadeaus opgestapeld in de kelder van Jolanda. (Afbeelding: Jolanda Hoogenboom)

Een huis vol cadeautjes, het is voor veel kinderen een grote wens. Maar de vijftig jarige Jolanda Hoogenboom kijkt er niet meer raar van op. Voor de negende keer bezorgt zij ruim 12000 kinderen een mooie pakjesavond. Ruim één op de dertien gezinnen in Nederland leeft onder de armoedegrens en dat gaat vaak niet samen met een groot feest op 5 december.

En daar bedacht Jolanda iets op. Samen met haar vriendinnen en vrijwilligers startte zij organisatie Sint voor elk kind. Met als doel: het inzamelen van zoveel mogelijk cadeautjes. Hier worden pakketten van gemaakt en samengesteld, gebaseerd op geslacht en leeftijd. In de kelder staan kratten volgestapeld met alle gesorteerde cadeaus. Vervolgens worden de pakjes verstuurd en uitgedeeld aan gezinnen die het financieel niet zo breed hebben.

‘’En daar ben ik, en krijgen ze toch een sinterklaascadeautje’’ vertelt Jolanda enthousiast. Speelgoed wordt ingezameld, gedoneerd en gesponsord. ‘’Het sinterklaasfeest moet voor iedereen leuk zijn, op deze manier probeer ik daar iets aan bij te dragen.’’

Beluister hieronder de audioreportage:

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.