Reportage: trainen voor 17:00

Reportage: trainen voor 17:00

De toegangspoorten van Floreant

De coronamaatregelen treffen de voetballiefhebbers hard. Voetballen is niet meer toegestaan na 17:00. [1]  Voor veel voetballers is deze maatregel erg onwennig. Ze mogen door de weeks niet meer in de avond voetballen maar mogen op zaterdag wel 90 minuten in de wei staan. 

Dat er maatregelen in het voetbal kwamen was te verwachten. Al weken zijn de besmettingen in Nederland hoog en het Kabinet moest uiteindelijk toch ingrijpen. Dat je alleen niet meer na 17:00, het tijdstip dat de meeste voetballers pas net klaar zijn met werken, hadden weinig mensen voorzien. Voor teams die thuis het tijdstip 16:30 aftrap hebben pech en kunnen niet meer voetballen. De KNVB  heeft besloten de A-categorie, de prestatiegerichte teams, uit het speelschema te halen. Dit omdat deze teams niet meer kunnen trainen, de B-categorie ook wel de ”kelderklasse” genoemd spelen wel op zaterdag door.

We zijn langs gegaan bij Floreant waar een mix van spelers uit verschillende teams besloten hebben als ze wel kunnen voor 17:00 te voetballen. We proeven de sfeer op de voetbalclub en praten met twee spelers wat zij van de maatregelen vinden. Waar normaal een voetbalclub plezier uitstraalt door de vele spelers op het veld leek het nu juist een uitgestorven club. Beluister de reportage hieronder!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.