LHBTI-acceptatie: óók in Nederland zijn er stappen te zetten

LHBTI-acceptatie: óók in Nederland zijn er stappen te zetten

homoseksueel koppel

De Europese Commissie heeft afgelopen zomer strafprocedures gestart tegen Hongarije en Polen vanwege het omstreden LHBTI-beleid in deze landen. Dit heeft voorzitter Ursula von der Leyen laten weten in een verklaring. De strafprocedures zijn tot stand gekomen vanwege een anti-LHBTI wet in deze landen, zo worden voorlichtingen over homoseksualiteit en transseksualiteit verboden en zijn er zelfs anti-LHBTI zones in deze landen.

Grote opkomst demonstratie voor Victor Orbán

Tienduizenden Hongaren hebben zich afgelopen maand verzameld om premier Orbán te steunen en de opkomst vegen de Sovjet-Unie te herdenken. Maar de demonstranten ging het vooral om de verkiezingen van volgend jaar, zij hopen dat Orbán weer verkozen wordt tot president van Hongarije. De grote aanhang van de idealen van de Hongaarse premier laat zien dat het erg slecht gesteld is met de acceptatie rond de LHBTI-community. De premier heeft tijdens deze demonstratie zijn aanhang toegesproken, hij beweert dat De Europese Unie Hongarije en Polen behandelt alsof ze vijanden zijn. ‘Nou… het is tijd voor hen om te begrijpen dat zelfs de communisten ons niet konden verslaan’. Je kunt dus wel stellen dat er een enorme kloof is tussen de grondwaarden van de Europese Unie en van Hongarije en Polen.

Acceptatie binnen Nederland

92% van de Nederlandse bevolking vindt dat homo- en lesbiseksuelen hun leven moeten leiden zoals ze dat zelf willen, wel wordt dit percentage lager als het gaat om een eigen kind of zichtbaar homoseksueel gedrag blijkt uit een handreiking van Movisie. 8% van de bevolking omarmt dus niet volledig de LHBTI-community. In deze reportage verteld Bart van de Wetering over zijn ervaringen over zijn coming-out en homo-acceptatie binnen Nederland.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.