Chinese cryptomijnen moeten sluiten: wat zijn de gevolgen?

Chinese cryptomijnen moeten sluiten: wat zijn de gevolgen?

De Chinese autoriteiten hebben zich weer publiekelijk uitgesproken over cryptomijnen in China. Ze zouden deze harder dan ooit aanpakken en ervoor zorgen dat er nu echt een einde komt aan de crypto-industrie in China. Maar wat is het ‘minen’ van cryptovaluta eigenlijk?

Bij minen lossen computers puzzelstukjes op en wanneer de puzzel compleet is wordt de transactie goedgekeurd en vastgelegd in de blockchain. Hiervoor ontvangen de computers een beloning in de vorm van de cryptomunt die je ‘mined’. De blockchain is een soort register aan transacties binnen de gebruikte crypto. Bij een gewoonlijke transactie wordt gebruik gemaakt van een tussenpersoon, bijvoorbeeld een bank. Bij een blockchain is de tussenpersoon vervangen door een soort netwerk aan computers. In dit register staan alle transacties die ooit gedaan zijn en elke nieuwe transactie geldt als een block. Deze blocks worden als een ketting verbonden aan andere blocks.

China was al langer bezig met hun ‘crypto-opschoonoperatie’, maar zeggen nu dat zij cryptominers harder aanpakken dan eerder. Peking bestempelt de transacties in cryptovaluta als verboden en daarom moesten de crypto-mijnen afgelopen zomer al sluiten. Wat voor effect heeft dit gehad op de crypto-industrie?

Wij spraken Vincent Everts, Nederlandse ondernemer en trendwatcher van cryptovaluta. Ook spraken wij Justus van Heemert, crypto-enthousiasteling en eigenaar.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *