Alles online, ook voor de ZZP’er

Alles online, ook voor de ZZP’er

Ellen Lesscher thuis aan het werk

Halverwege maart 2020 gaat Nederland in lockdown. Scholen moeten omschakelen naar online onderwijs, niet essentiële winkels sluiten de deuren en mensen worden verzocht zoveel mogelijk thuis te werken. Ook de ZZP’ers ruilen hun flexplekken en gedeelde kantoren in voor de keukentafel. Maar hoe is het om als ZZP’er nu al ruim 1,5 jaar écht thuis te werken? “Je moet vooral niet vergeten te bewegen” aldus ZZP’er Ellen Lesscher. 

De eerste maatregelen trof ons allemaal. Studenten kwamen massaal thuis te zitten, ouders moesten hun eigen kinderen les gaan geven, terwijl het hele gezin aan de keukentafel zat. Daarnaast liepen pakketbezorgers af en aan. Er was vanuit de samenleving veel respect voor de zorgmedewerkers. Iedereen had door dat er echt iets aan de hand was.
Maar ondertussen hebben we de 1,5 meter al weer een keer losgelaten en mochten de mondkapjes zelfs een tijdje af. Werkgevers mochten hun personeel weer op kantoor ontvangen en de beeldschermen werden ingeruild voor collegezalen. Maar hoe is dat voor ZZP’ers?

Omschakelen naar online
Ellen Lesscher is coach en trainer en werkt zowel in groepsvorm als met klanten individueel. Vlak voordat de coronacrisis begon, heeft ze een opleiding ‘online faciliteren’ gevolgd. Hierdoor kon ze makkelijk omschakelen naar online trainingen. “Online coachen bevalt mij heel goed. Ook klanten zijn positief” vertelt Ellen. “Bij groepstrainingen is de combinatie fijn”. ‘Blended’ noemt Ellen dat. Een combinatie van online  en fysieke traingingen geven. Hierdoor kan er online een deel van de trainging gegeven worden, maar ze vindt het ook fijn om de mensen in het echt te ontmoeten. “Ik denk dat we hier een schift in aan het maken zijn, dat er online veel meer kan”.

Als alles weer opengaat
Ellen ziet de online mogelijkheid positief in. Mocht alles straks weer ‘normaal’ worden, zou ze met beide opties doorgaan. “We hebben het natuurlijk alweer even gehad, het fysieke training  geven. En dat vind ik hartstikke leuk, dat je mensen ook echt even leer kennen. Met groepen kun je dan wel iets sneller schakelen, en dat is heel erg fijn”.
Volgens Ellen werkt het ook een stukje efficiënter. Het scheelt vooral ook een hoop reistijd. Er zit geen haast achter een training, maar de schakeling tussen klanten gaat iets sneller. Ook de voordelen van het delen van een scherm en mensen oefeningen laten doen, maakt het een gevarieerde manier van werken. “Ik denk dat er in de toekomst een mooie combinatie kan ontstaan. Ik geloof niet in helemaal online trainen, want een groep face tot face begeleiden is ook ontzettend leuk!” aldus Ellen.

Ook nadelen aan thuiswerken
Aan het eind van de zomer werden er versoepelingen aangekondigd. De mondkapjes plicht ging eraf en ook de 1,5 meter maatregel werd losgelaten. Tijdens deze periode kon ook Ellen weer fysieke trainingen geven. Maar sinds … geldt het thuiswerk advies weer intensief. “Waar je wel echt op moet letten is de beweging. Dat heb ik ook al tijdens de opleiding meegekregen.” Ellen merkt dat ze daar echt op moet letten. “Je moet vooral niet de hele dag achter een scherm zitten”
Vakbond CNV heeft een enquête afgenomen onder werknemers die sinds de crisis thuiswerken. De vakbond heeft ruim 2500 leden – die sinds het begin van de coronacrisis thuiswerken – gevraagd hoe het tot nu toe gaat. Volgens de vakbond geeft 1 op de 10 ondervraagde aan vaker een fysiotherapeut te bezoeken en ervaart 41 procent meer fysieke klachten zoals aan de nek, rug, arm en schouder.

Voorlopig nog wel even thuis
Vaak ontbreekt het aan een goede werkplek. Ellen haar kinderen zijn ondertussen het huis uit. maakt dit een enorm verschil. “Voor thuis werken is het enorm belangrijk dat je rust hebt. Niet te veel afleiding”. En daarnaast een goed bureau en een beeldscherm op ooghoogte.
Thuis werken kan dus heel effectief zijn. Het scheelt een hoop reistijd  en er kan makkelijk geschakeld  worden tussen klanten. Daarnaast zorgt een online training ervoor dat mensen makkelijk oefeningen kunnen doen. Maar het vele thuiszitten kan er voor zorgen dat er minder bewogen wordt. Wat uiteindelijk tot ongemakken kan leiden. Zo als het er nu uit ziet wordt er de komende maanden nog thuisgewerkt zowel door ZZP’er als mensen in loondienst. Het is vooral belangrijk dat er een goede werkplek wordt gecreëerd. En dat er af en toe een wandeling wordt gemaakt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.