Oh nee, niet nog een virus

Oh nee, niet nog een virus

Kartbaan Race Planet in Delft

Een nieuw virus heeft zich in een korte tijd snel verspreid in Nederland, met zondagavond als piek in de besmettingen. Het nieuwe virus noemen we in dit item het racevirus, de grootste veroorzaker van dit virus? Max Verstappen. De 24 jarige Nederlander werd namelijk afgelopen zondag wereldkampioen door in de afsluitende Grand Prix, in de laatste ronde van de race Lewis Hamilton, zijn grote rivaal, met een spectaculaire actie in te halen. De eerste Nederlander ooit die in de Formule 1 wereldkampioen is geworden, heeft in de racerij heel wat losgemaakt.

”Max Verstappen, you are a world champion!” klonk het uitbundig over de boordradio van raceteam RedBull Racing. Op 12 november is er in Abu Dhabi namelijk sportgeschiedenis geschreven. Max Verstappen is de eerste Nederlander die wereldkampioen is geworden in de Formule 1. Nederland heeft er een wereldkampioen bij.

In Nederland maakte Max Verstappen al een lange tijd heel wat los, zo was de kampioensrace van Max Verstappen, voetbal buiten beschouwing gelaten, de op een na best bekeken sportuitzending sinds Stichting KijkOnderzoek de kijkcijfers meet. Alleen de 10 kilometer schaatsen op de Olympische Spelen in Vancouver trok meer kijkers.

In de onderstaande reportage ging verslaggever Bo de Vroege op pad om te kijken of het racevirus inderdaad flink om zich heen gegrepen heeft de afgelopen tijd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *