2021 Quiz: Hebben onze redacteuren goed opgelet in dit kalenderjaar?

2021 Quiz: Hebben onze redacteuren goed opgelet in dit kalenderjaar?

2021 was wederom een jaar om niet te vergeten. Het plezier leek na een sombere winter terug te keren in de samenleving. ‘Danssen met Janssen’ werd massaal gepromoot en zo konden de jongeren die nog nooit een kroeg van binnen hadden gezien hun plezier beproeven onder het genot van een glas bier na het nemen van een prik. Helaas ging het feest niet door en keerden we terug naar ‘het nieuwe normaal’. Toch speelde er genoeg in de wereld die grotendeels op slot leek te zitten.

De sportwereld lag in 2020 grotendeels stil, grote evenementen als het EK-voetbal en de Olympische Spelen werden verplaatst door het welbekende virus. In 2021 kon men niet meer terug: de evenementen moesten plaats vinden. Het EK voetbal was er eentje om niet snel te vergeten, doordat er al was besloten dat in meerdere landen werd gespeeld werd de logistieke missie nog groter dan normaal. Nederland reikte niet ver in het toernooi, de Italianen zouden er uiteindelijk met de winst vandoor gaan. Waar Nederland niet groots was op voetbalgebied puilde de prijzenkasten in Tokyo uit. Op de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad werden grootste successen gehaald zonder het Oranjelegioen wat niet aanwezig mocht zijn net als alle andere fans.

Het einde van het sportjaar werd afgesloten met een, voor vele Nederlanders, historische gebeurtenis in de autosport. Lange tijd leek Formule 1-coureur Max Verstappen naast de wereldtitel te grijpen door een riante voorsprong van Lewis Hamilton. Het lot besliste anders: door een crash van de andere coureurs kon Verstappen met snellere banden weer recht achter Hamilton komen. Net voordat de race ten einde kwam haalde hij de Engelsman in en legde zo beslag op de wereldtitel. Ruim 5 miljoen Nederlanders zagen live hoe vader en zoon Verstappen hoofd-tegen-hoofd de wereldtitel intiem vierde. Door vele mensen werd Verstappen direct in het rijtje geplaatst met de allergrootste sporters in de Nederlandse sportgeschiedenis.

Toch was er ook minder goed nieuws voor ons land. Het land dat al jaren door water wordt geterroriseerd was in 2021 weer aan de beurt met als grootste slachtoffer Limburg. Huizen en straten stonden onder water met als gevolg talloze daklozen en miljoenen euro’s schulden. Het lijken fenomenen te worden waarmee we vaker in aanraking gaan komen in de toekomst.

En dan nog de verkiezingen. Na het aftreden van Het Kabinet door de toeslagen affaire opereerde het kabinet een hele lange tijd demissionair. Dit zou moeten inhouden dat grote thema’s niet worden behandeld en dus moest er snel een nieuw kabinet komen. Van snelheid was echter geen sprake, de verwachting is dat het nieuwe Kabinet vlak voor de Kerst op het bordes zal staan voor de foto van Rutte IV. De verkiezingen vonden plaats in maart.

Als journalist ben je natuurlijk constant op de hoogte van het laatste nieuws en alle feiten. Hoe zit dat op onze redactie? LiveNews4You test of onze redacteuren hun oren en ogen hebben open gehouden dit jaar in de vorm van de 2021 QUIZ!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.