Lucia Rijker: “Alle leerlingen van Dream School zitten in mijn hart”

Lucia Rijker: “Alle leerlingen van Dream School zitten in mijn hart”

Bron: Instagram @lucia_rijker

Vorige week eindigde alweer het vijfde seizoen van het populaire televisieprogramma ‘Dream School’. In dit programma worden een aantal jongeren geholpen hun leven weer op de rit te krijgen door middel van uiteenlopende lessen, gegeven door bekende Nederlanders. De leerlingen worden begeleid door rector Eric van ‘t Zelfde én ex-kickbokser en -bokser Lucia Rijker. Onze redacteur Midas sprak met Lucia over het afgelopen seizoen en hoe zij ooit bij Dream School terecht is gekomen. Beluister het interview onderaan de pagina!

Lucia begon haar carrière in het kickboksen en ging later verder in het gewone boksen. Ze heeft vele prijzen op haar naam staan en is zelfs opgenomen in de International Boxing Hall of Fame. Maar ze heeft ook haar tegenslagen gekend, bijvoorbeeld toen ze door een blessure in één klap van alles kwijt raakte: “Ik stond op allerlei billboards in Las Vegas, ik zou met een helikopter de arena ingaan na een entree van Beyoncé, maar 11 dagen voor dat gevecht scheurde ik mijn achillespees. Gevecht weg, carrière weg, gezondheid weg. Ik heb 7 maanden opnieuw moeten leren lopen”, vertelt Lucia.

Lucia baalde van alles wat ze was misgelopen, maar dat veranderde toen ze zag hoe het er soms in andere landen op de wereld aan toe ging. Toen ze voor een inzamelingsactie in Bangladesh was, werd haar duidelijk hoe weeskinderen daar als seksslaaf of jockey voor kamelenraces werden verkocht. Deze verschrikkelijke praktijken deden haar beseffen hoe goed ze het zelf eigenlijk had: “Ik ontdekte voor het eerst wat voor vrijheid ik had. Als vrouw heb ik altijd mogen doen wat ik wilde,” vertelt ze.

Sommige lessen die Lucia tijdens haar carrière heeft geleerd, kan ze ook weer gebruiken in het coachen. En dat doet ze nu dus onder andere bij het programma Dream School. Maar hoe is ze daar eigenlijk terecht gekomen? En hoe heeft ze het laatste seizoen ervaren, gezien het coronavirus die alles weer net wat anders maakte? Tijdens het uitlaten van haar hond en later in het gesprek vanuit haar auto, vertelt Lucia hier meer over. Beluister het interview hieronder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.