Syriërs leven van een halve dollar per dag

Syriërs leven van een halve dollar per dag

Naar aanleiding van een Syrisch artikel blijkt dat Syrië het eerste land ter wereld is op de lijst van werkloosheid.

Volgens de gegevens van de Internationale Arbeidsorganisatie en andere gespecialiseerde organisaties lag het werkloosheidspercentage in Syrië in 2020 tussen de vijftig en zeventig procent, een stijging die bijna verdubbeld is ten opzichte van 2016, terwijl het cijfer volgens overheidsstatistieken in 2010 14,8 procent bedroeg.

Toen de economische crisis verergerde, steeg het werkloosheidscijfer in Syrië dramatisch, samen met een aanzienlijke stijging van de inflatie en het gebrek aan koopkracht als gevolg van de verslechtering van de prijs van de Syrisch Lire (munt), wat een somber beeld van de toekomst van Syriërs en hun voedselzekerheid creëerde.

De cijfers van de gespecialiseerde studiecentra en deskundigen verschillen van de werkloosheidscijfers van de overheid. De afgelopen 10 jaar overlappen ze elkaar echter, als gevolg van de oorlog tegen verschillende productieve sectoren, zowel publiek als privé. Hetzelfde geldt voor de verhuizing en verplaatsing, het verlies van kapitaal en het falen van de factoregeringen om de economische situatie te beheersen, waardoor de accumulatie van problemen op de arbeidsmarkt is toegenomen. Opvallend is dat er veel afgestudeerde jongeren zijn die geen werk kunnen vinden vanwege de beperkte banen op de arbeidsmarkt. Voor meer informatie verwijs ik u naar de onderstand reportage.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.