De bibliotheek, de nieuwe collegezaal

De bibliotheek, de nieuwe collegezaal

Afbeelding; Pixabay

Nederland zit opnieuw op slot. Alle scholen zijn gesloten en het is de zoveelste lockdown waar we ons in bevinden. Voor veel studenten niet ideaal. Maar de bibliotheek lijkt uitkomst te bieden. Want hoewel de universiteit- en hogescholen gesloten zijn, is de bieb open. En dat is te merken. Bibliotheken merken grote opkomst vanuit studenten. Want ja, dat college moet je ergens volgen. 

De toename is al langer zichtbaar. Steeds meer studenten lijken de bibliotheek te kunnen vinden. Volgens bibliothecaris Hanny van Harskamp heeft de corona crisis hier een grote invloed op gehad. ‘’Sinds alles dicht is, en studenten thuis moeten werken, weten ze ons sneller te vinden.’’ Volgens van Harskamp moeten bibliotheken hier in tegemoet komen. ‘’De overheid ziet ons nu als basisvoorziening. Aan ons de taak om het belang van de bieb te laten zien. Al helemaal nu. Studenten hebben ons nodig!’’ 

Beluister hieronder de audioreportage in de bibliotheek in Ede. In Cultura Ede zijn iedere dag tientallen studenten te vinden die hier op zoek gaan naar een rustig plekje om de laatste dingen af te ronden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.