Op wintersport! Maar met welke regels?

Op wintersport! Maar met welke regels?

Honderdduizenden Nederlanders pakken de komende 3 maanden de ski’s, snowboards en wintersport outfits weer uit de kast om een reis te maken naar Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk of Italië. De reden? Wintersporten! Maar waar gaat de reis naartoe? En wat zijn in uw skigebied de coronaregels? Uit een enquête van onze redactie blijkt dat jullie vooral van de laatste vraag nog niet alles af weten, dus hierbij de belangrijkste coronaregels van jouw favoriete wintersportland!

Maar eerst, wintersport in het algemeen. Wintersport is een zeer prijzige ‘vakantie’, misschien dat er daarom al deze hele eeuw een trend9 heerst waarbij het aantal wintersporters geleidelijk afneemt. In 2003 gingen namelijk nog 1.3 miljoen Nederlanders op wintersport terwijl dat er in 2019 volgens vakantiespreiding.eu nog ‘maar’ 900.000 waren. Maar niet alleen het aantal wintersporters veranderd, ook de invulling van de vakantie is de laatste jaren aan het veranderen, wintersporters kiezen bijvoorbeeld steeds vaker om te gaan wandelen in plaats van de skischoenen aan te doen. De afgelopen jaren zien we dat een groot gedeelte van de wintersporters met de auto naar het skigebied trekt, ongeveer 84% doet dit zo, slechts 6% bezoekt de skigebieden per vliegtuig meldt vakantiespreiding.eu op haar site. Vergelijkend met zomervakanties, ruim 90% van de reizigers vertrekt dan met het vliegtuig naar de eindbestemming.

De volledige reisadviezen naar het buitenland zijn per land te bekijken via Nederlandwereldwijd, toets hier het land van bestemming in en u kunt per land bekijken wat de reisadviezen zijn voor uw gekozen land. Hieronder een overzicht van de meest bezochte wintersportlanden door Nederlanders.

Oostenrijk:

Bent u van plan om te piste te bestrijden in Oostenrijk? Het reisadvies voor Oostenrijk is momenteel geel. Om Oostenrijk in te kunnen komen heb je een vaccinatie- of herstelbewijs nodig. Welke regels gelden er in Oostenrijk? ‘’Vanaf de nacht van vrijdag op zaterdag 25 december 2021 om 00.00 uur geldt in Oostenrijk een quarantaineplicht voor reizigers uit Nederland. Bij aankomst in Oostenrijk gaat u 10 dagen in (thuis)quarantaine. Op dag 5 mag u een PCR-test doen en de quarantaine verlaten als deze PCR-test negatief is.’’ zo meldt Nederlandwereldwijd. Wel is het zo dat als je een boosterprik gehad hebt en een geldige PCR-test hebt, die niet ouder is dan 72-uur, je niet in quarantaine hoeft. Voor ongevaccineerde geldt er in Oostenrijk een lockdown, u kunt dus zonder vaccinatie- of herstelbewijs ook de skigebieden niet in.

Italië:

Ook in Italië zijn verschillende skigebieden om de pistes te bedwingen. Het reisadvies voor Italië is op het moment geel ‘’Alle reizigers vanaf 6 jaar die naar Italië reizen moeten een negatief testbewijs kunnen laten zien. Dit kan een antigeentest (afgenomen maximaal 24 uur voor aankomst in Italië) of een PCR-test (afgenomen maximaal 48 uur voor aankomst in Italië) zijn. Dit geldt ook voor reizigers die een geldig vaccinatie- of herstelbewijs hebben.’’ zo meldt Nederlandwereldwijd. Wanneer je niet in bezit bent van een geldig vaccinatie- of herstelbewijs bent, moet je verplicht en op eigen kosten in quarantaine.

Duitsland:

Een tripje naar bijvoorbeeld skigebied Winterberg? Nederland is volgens onze oosterburen een hoogrisicogebied, u heeft daarom voor het inreizen van Duitsland een coronabewijs nodig. U heeft een coronabewijs wanneer u volledig gevaccineerd bent of wanneer u hersteld bent van corona. Ook het reisadvies voor Duitsland is op het moment geel, bij terugkeer naar Nederland heeft u dan ook een coronabewijs nodig. Daarnaast is in Duitsland het 2g-beleid actief, ook hiervoor moet u weer volledig gevaccineerd zijn- of een herstelbewijs hebben. Heeft u dit niet? Dan kunt u niet naar bijvoorbeeld de horeca, winkels en musea.

Frankrijk:

Val Thorens geboekt in Frankrijk? ‘’Alle reizigers vanaf 12 jaar zijn verplicht een erewoordverklaring in te vullen en mee te nemen. Naast deze verklaring moet u een vaccinatie-, herstel- of testbewijs laten zien.’’ Zo meldt Nederlandwereldwijd. Uw herstelbewijs is geldig wanneer het bewijs minimaal 11 en maximaal 180 dagen geleden is afgegeven. Een vaccinatiebewijs is alleen geldig in het geval, dat het Janssen-vaccin 28 dagen afgegeven is, voor de overige vaccins geldt dat het vaccin 7 dagen geleden afgegeven moet zijn. Uw testbewijs mag niet ouder zijn dan 24 uur en moet negatief zijn, het gaat hier om een PCR- of antigeentest.

Een hoop regels voor allerlei verschillende soorten skigebieden. Voor de gehele reisadviezen kijkt u op Nederlandwereldwijd. Hieronder volgt nog een uitleg waarin het allemaal nog is rustig herhaald wordt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.