Restaurants wederom gesloten met Kerst: Grote vraag naar thuisboxen

Restaurants wederom gesloten met Kerst: Grote vraag naar thuisboxen

UTRECHT, De horeca sluit de deuren. Het kabinet heeft de coronamaatregelen weer aangescherpt vanwege oplopende besmettingscijfers. Alle horeca moet dicht Foto: Angeliek de Jonge

Demissionair minister president Mark Rutte moest het Nederlandse volk wederom slecht nieuws verkopen: Weer geen normale Kerstmis. Door de zware lockdown moesten restaurants definitief hun deuren sluiten en dus behoorde de ‘Kerstlunch’ ook niet meer tot de mogelijkheden.

Dat men niet kon dineren in de restaurants tijdens de Kerst werd al verwacht door menig horeca-ondernemer. Toch zaten in Alphen aan den Rijn meerdere restaurants bomvol op Eerste en Tweede Kerstdag tijdens de lunch. Nu zij hun deuren hebben moeten sluiten is er direct geanticipeerd, net als vorig jaar.

Op de dag van Kerstavond kan iedereen die een Kerstbox heeft besteld bij een restaurant in Alphen aan den Rijn zijn box ophalen. Het restaurant heeft een drive-thru gemaakt die volledig is ingericht in de Kerstsferen zodat de consument zijn eten kan ophalen in de auto. De Kerstboxen zijn in trek bij het volk: door de boxen hoeft iemand er niet op uit in de drukke supermarkten en wordt de horeca gesteund. Redacteur Bauke van Elk sprak met een restaurant die de boxen verkoopt en besloot zelf te testen of iemand die niet kan koken met behulp van de box een restaurantwaardig kerstgerecht kan maken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.