Ook in Arnhem stond de nacht op: “Ik had dit echt nodig”

Ook in Arnhem stond de nacht op: “Ik had dit echt nodig”

Beeld door: Faas Vriend ©

De nachthoreca is er klaar mee. Uit protest tegen de coronamaatregelen die hun sector al bijna twee jaar platleggen, openden verschillende clubs en feestlocaties door het hele land op zaterdag 12 februari hun deuren. Zij deden mee aan het landelijke protest ‘de nacht staat op’.

Ook in Arnhem werd feestend geprotesteerd. Een groep vrienden uit de regio organiseerde een groot feest en verkocht tickets aan ruim 200 man. “We moeten nu gewoon vol voor iets gaan”, zegt Remon Leukfeldt, mede-organisator van het feest. “We hebben heel veel in moeten leveren de afgelopen jaren, maar ons mentale welzijn is net zo belangrijk als de volksgezondheid”.

Voor veel jongeren is feesten en uitgaan een uitlaatklep: “Ik had dit echt nodig. Ik ben helemaal klaar met corona en had zo’n behoefte om weer nieuwe mensen te zien”, aldus één van de feestgangers.

Het feest zelf verliep rustig. Bij de ingang werden QR-codes gecheckt om het risico op besmettingen toch zo ver mogelijk in te dammen. Om 23:00 uur was het feest, zoals gepland, afgelopen en ging iedereen naar huis of door naar afterparty’s. De politie is gebeld door mensen in de omgeving, maar is niet langsgekomen.

De gemeente Arnhem was niet beschikbaar voor commentaar. Voor zover bekend zijn er in Arnhem geen boetes uitgedeeld.

Luister hieronder de audioreportage:

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *