Carnaval in Den Bosch

Carnaval in Den Bosch

Na 2 jaar talloze lockdowns, een avondklok en geen enkel goed feestje is het beste evenement van allemaal weer mogelijk; carnaval! Dit werd allemaal duidelijk na de versoepelingen die afgelopen dinsdag bekend werden gemaakt door minister Kuipers van volksgezondheid. Kielegat, Lampegat en Oeteldonk kunnen zich weer klaarmaken voor een feest als nooit tevoren. Kuipers legde echter wel het advies bij de mensen neer om carnaval in hun eigen gemeente te vieren. Oeteldonk werkt maar al te graag aan dit advies mee. Doordat vanaf oudsher in Oeteldonk de mensen in kledendracht carnaval vieren komen er niet veel mensen van buiten de gemeente. Outfits en kostuums maken plaats voor jasjes met emblemen en de carnavalskleuren van de stad. 

Dit jaar wordt door de extreem korte aanloop naar carnaval elke feestwinkel in de regio Den Bosch overlopen. Iedereen moet nog even snel een embleem, jasje of sjaal scoren. De winkeleigenaren kunnen nog maar net bij benen en hebben soms ook helemaal de voorraad niet om de grote vraag aan Carnavalsitems te leveren aan de klant. Hoe bereid Oeteldonk zich dit jaar in zo’n korte tijd voor op carnaval?  

Over de auteur

Tobias Druijf

Als beginnend journalist/filmmaker focus ik mezelf nog volledig op mijn specialiseringsproces, Ik haal mijn kracht vooral uit samenwerken en nieuwe mensen ontmoeten. Ik ben creatief, experimenteel met een oog voor sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Mijn passie ligt films/documentaires maken en conceptontwerp. Ik hou ervan om verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld kunst/cultuur en psychologie aan elkaar te verbinden om zo een volledig beeld mee te geven over een onderwerp of project.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *