Eunice raast door Antwerpen

Eunice raast door Antwerpen

Foto: Kayleigh Amelsbeek

Vrijdag 18 februari raasde storm Eunice door verschillende landen in Europa. Hoewel voor heel België code geel werd uitgeroepen door het KMI, was dit zelfs oranje voor West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. In Antwerpen waren de gevolgen van storm Eunice zaterdag 19 februari nog te zien.

Met windkrachten van meer dan 130 kilometer per uur is storm Eunice volgens het KMI de zwaarst gemeten storm in België sinds twintig jaar. Inwoners werden dan ook aan de voorhand gewaarschuwd om binnen te blijven waar dat kon en zoveel mogelijk losse voorwerpen binnen op te bergen. Marie De Clercq, woordvoerster van de Antwerpse brandweer, laat aan HLN.be weten dat er minstens 9000 oproepen binnen zijn gekomen van stormschade.

Zaterdag 19 februari, op de dag na de hevige storm, waren de gevolgen dan ook nog altijd terug te zien op de straten in Antwerpen. De schadegevallen liepen uiteen van zonnepanelen, zijkanten van gebouwen of bomen. Al was de meeste schade rond het middaguur al opgeruimd door de Antwerpse schoonmaakdienst, lagen omgewaaide fietsen, kapotte dakpannen en weggewaaide paracols, nog altijd verspreidt over de binnenstad.

Kayleigh Amelsbeek, reporter ClickB8, ging de dag na de storm op pad in Antwerpen om te vragen naar de hevigheid van de storm en om de overgebleven schade vast te leggen.

Bekijk hier het videofragment;

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *