Internationale vrouwendag

Internationale vrouwendag

Unsplash

Afgelopen Dinsdag was het internationale vrouwendag. Sinds 1912 vieren we deze bijzondere feestdag in Nederland. Dit jaar was het thema solidariteit. Want gelijkheid op alle vlakken bereiken we natuurlijk alleen maar samen met mannen en vrouwen. Deze week werden er door het land ruim 200 activiteiten georganiseerd rondom internationale vrouwendag van debatteren tot exposities, voor ieder wat wils. (aldus Platform Internationale Vrouwendag).

Voor deze reportage sprak verslaggeefster Femke met twee dames uit verschillende generaties die zich beide op hun eigen manier inzetten voor gendergelijkheid. Sarah t’ Hart (22) hoofd van marketing en community bij het feministische platform Feminer was één van hen. Feminer is een platform voor en door jongen ambitieuze vrouwen. Ze streven naar een wereld waarin het ‘vrouw zijn’ er niet meer toe doet. Want waarom is een dag als internationale vrouwendag anno 2022 nog steeds zo nodig?

Ook sprak ze met kunstenares Rita Rehorst (60). Rita is de afgelopen drie maanden bezig geweest met het kunstproject Thriving Woman. Een initiatief wat verschillende vrouwen in Den Haag bij elkaar heeft gebracht. Naar aanleiding van de dialogen die zij met elkaar hebben gevoerd zijn er bijzondere portretten ontstaan. Die allemaal een heel eigen verhaal vertellen over de vrouwen die afgebeeld worden. 

De muziek in deze reportage is het liedje Way Home van Tokyo Music Walker, https://soundcloud.com/user-356546060/way-home

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.