Voor het eerst week zonder vlees én zuivel

Voor het eerst week zonder vlees én zuivel

Photo by Roam in Color on Unsplash

Door een week geen vlees en zuivel te eten bespaar je 150 liter water, 121 km autorijden 770gr vlees en 2,4 kilo zuivel. Steeds meer mensen zijn vegetarisch, het is ook steeds makkelijker om vegetarisch te eten. Meer vegetarische opties in restaurants meer vleesvervangers in de supermarkt. Hierdoor is de drempel om vegetarisch te eten een stuk lager dan een aantal jaar geleden. Deze week is de vijfde editie van de week zonder vlees. Voor het eerst in de geschiedenis van de week zonder vlees worden mensen gestimuleerd om naast een week geen vlees te eten ook een week geen zuivel te eten. Het is dus voor het eerst dat de week zonder vlees nog een stapje verder gaat. Het doel van de week is om vegetarisch en veganistisch eten toegankelijk te maken dus het format om ook zuivel te vermijden voor een week is vooral weggelegd voor mensen die misschien al vegetarisch eten en een extra stapje willen zetten.

‘Het is voor studenten vaak wel moeilijk om veganistisch te eten,’ vertelt Steven Manager van een veganistisch restaurant in Utrecht. ‘We proberen ons eten zo biologisch en puur mogelijk te houden, hier zit ook een prijskaartje aan. Als meer mensen vegan of vega gaan eten stijgt de vraag naar dit soort producten dit zou kunnen helpen om ook te prijs te verlagen en het daarmee toegankelijker te maken. De week zonder vlees en zuivel is een goed initiatief om aandacht te vragen voor vegan eten.’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.