Seksuele voorlichting? Veel te kort!

Seksuele voorlichting? Veel te kort!

ARNHEM – Iedereen krijgt wel een vorm van seksuele voorlichting in zijn of haar leven. Van een kort verhaaltje van je ouders tot een uitgebreide, plastische biologieles. Uit een onderzoek van Soa Aids Nederland, een stichting die helpt soa’s te voorkomen, blijkt dat veel (biologie)docenten niet tevreden zijn met de huidige seksuele voorlichting. Veel genoemde klacht is ‘te kort’.

Middelbareschooldocenten willen meer tijd voor de lessen over seksuele vorming. Ook vinden ze dat de lessen in de onderbouw én in de bovenbouw gegeven moeten worden. Thema’s als consent, seksueel plezier en online veiligheid moeten meer aan bod komen. Soa Aids Nederland roept samen met Het Rutgers de regering op om na te denken over een nieuwe vorm van seksuele voorlichting. Het Rutgers, een kenniscentrum voor seksualiteit en seksuele gezondheid, noemt seksuele voorlichting heel belangrijk. ‘Goede seksuele vorming helpt onbedoelde zwangerschap, soa’s en seksueel geweld te voorkomen. Het draagt bij aan respectvol omgaan met seksuele diversiteit en gender’.

Bas Meijerink, biologiedocent op het Olympus College, is ook niet tevreden over de lessen seksuele voorlichting. Hij én leerlingen van het Olympus College vertellen hoe zij hierover denken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *