Jongeren in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen

Jongeren in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen

Woensdag 16 maart is het zover, dan zijn door het hele land de gemeenteraadsverkiezingen. Partijen zijn druk in de weer met het flyeren en overhalen van zwevende kiezers. Als jongeren zijnde krijg je vaak te horen dat juist jij het verschil kan maken door je stem uit te brengen. Hierdoor werd ik benieuwd, welke onderwerpen vinden jongeren nou echt belangrijk? Ik ga de straat op om aan jongeren te vragen welke onderwerpen er nou precies spelen en of zij al weten op welke partij ze gaan stemmen.

Na het afnemen van de straatinterviews viel het op dat de VVD een paar keer als partij werd genoemd. De onderwerpen die vooral langs kwamen zijn wonen, klimaat en veiligheid. Dit zijn natuurlijk geen nieuwe onderwerpen binnen de politiek. Ik ga in gesprek met Tess Meerding, raadslid voor de VVD Utrecht, en met Jeffrey Koppelaar, raadslid voor student & starter in Utrecht. In dit gesprek vertellen ze hoe de partijen van plan zijn jongeren aan te trekken aankomende gemeenteraadsverkiezingen en hoe het vertrouwen van de kiezer weer terug kan worden gewonnen.

Beluister de audioreportage hieronder.

Over de auteur

Willem van Gastel

Mijn naam is Willem van Gastel en zit momenteel in mijn tweede jaar op de School voor Journalistiek in Utrecht. Ik ben gespecialiseerd in video -en audiomontage en het afnemen en uitvoeren van interviews. Mijn interesse ligt vooral bij onderwerpen als kunst, cultuur, maatschappij en politiek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *